El PP manté a la Llosa de Ranes el carrer amb nom d’un general franquista que va recuperar esborrant al poeta Estellés

0
1151
Carrer del General Abriat a la Llosa de Ranes

El govern local conserva el nom de General Abriat, recuperat pel PP en 2003, malgrat al requeriment realitzat pel Ministeri de Justícia

El govern de la Llosa de Ranes, del PP, fa cas omís al requeriment del Ministeri de Justícia de retirar els vestigis franquistes de la seua llista de carrers, concretament el carrer General Abriat. El nom del general franquista va ser precisament recuperat per l’actual alcalde popular, Evarist Aznar, en 2003, després de tornar el PP al govern municipal, retornant el nom així a la via que en 2001 va ser rebatejada amb el nom del poeta Vicent Andrés Estellés, durant l’única legislatura que l’esquerra ha governat en la localitat.

Davant aquesta situació Compromís per la Llosa de Ranes «lamenta profundament» que no s’haja atés al requeriment del ministeri, la qual cosa entenen suposa posar-se «en contra de la legalitat vigent al nostre estat». Afigen des de la coalició que el que està fent el PP és «una negació de la història i dels drets de les víctimes».

Des de Compromís insisteixen que aquest requeriment és «un fet encara més greu si es té en compte que va ser el PP local i el seu govern els qui van decidir recuperar el nom del general franquista Abriat per a un carrer del nostre poble». Assenyalen a més que aquesta actitud de mantindre un nom franquista en la llista de carrers «pot tindre com a conseqüència la retirada d’ajudes i subvencions per al nostre poble per part de les diverses administracions. No podem permetre que Evarist Aznar i el PP posen en perill el benestar i la qualitat de vida del nostre poble amb els seus intents de blanquejar el règim dictatorial que va patir el nostre estat durant quatre dècades».

Conclouen des de Compromís que «no es tracta com diu el Partit Popular de reescriure la història, es tracta de reconéixer la realitat, reparar el sofriment de les víctimes i comprendre que no es pot legitimar als nostres carrers una dictadura i el colp d’estat i la guerra civil que la van crear. Ens sorprén, a més, que el Partit Popular, que molt sovint es defineix com un partit constitucionalista i guardià de la llei, siga tan permissiu amb Evarist Aznar i els seus companys al nostre poble que s’estan negant sistemàticament al compliment de la legalitat vigent».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí