El PP de Xeraco presenta una moció per a demanar al Ministeri i a Costes la protecció del cordó dunar i l’estudi per a la construcció d’un passeig de fusta

0
570
Xeraco
Passeig elevat.

El grup municipal del Partit Popular de Xeraco presentarà en el pròxim ple per a la seua votació una moció en la qual sol·licita al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i a la Demarcació de Costes; la protecció del cordó dunar i iniciar els estudis pertinents per a la construcció d’un passeig de fusta elevat pel cordó dunar.

Segons afirmen els populars en aquesta moció, “cada any el poble de Xeraco mostra la seua solidaritat amb altres poblacions valencianes ja que cada any ixen del nostre poble numerosos camions plens d’arena de la platja. Els xeraquers acceptem estes decisions perquè ajuden a poblaciones veïnes però exigim a canvi inversions en el nostre poble per tal de compensar l’esforç que realitzem cada any i les molèsties causades pel trasllat de prop de 25 tones d’arena en cada camió que ix del nostre poble”.

Així mateix apunten que “cada vegada que hi ha un temporal i altres platges perden l’arena de les seues costes, la Demarcació de Costes sempre mira a Xeraco per a poder regenerar altres platges. Estos treballs ocasionen desperfectes en els vials del municipi, així com són un risc per a la seguretat dels nostres veïns. A més a més, en els últims anys es sumen les molèsties causades per l’aparició de canyes que provoquen la necessitat de destinar personal municipal per tal d’iniciar els treballs de retirada fins que arriba el Ministeri de Transició Ecològica”.

És per aquest motiu que, asseguren, “Xeraco accepta les necessitats d’altres localitats però considerem que com a contraprestació el poble ha de rebre allò que mereix per la seua solidaritat i protecció de la natura”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Bellreguard paga más de 34.000 euros en sueldos en trabajos menores para el municipio

Des del Grup Municipal Popular consideren que “és necessària la construcció un passeig elevat de fusta que ens permeta posar en valor este patrimoni natural que els xeraquers han mantingut durant moltes dècades”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here