El PP de Xàtiva qualifica de «fracàs» que el Castell de Xàtiva encara no haja recuperat el nivell de visites d’abans de la pandèmia

0
85
Marcos Sanchis, davant el trenet turístic de Xàtiva.

El president del PP indica que “respecte a l’últim any normal abans de la pandèmia hem perdut un 20% de visitants. hem sigut incapaços de recuperar les xifres de turisme a diferència del que ocorre en altres localitats”

El president i candidat a l’alcaldia del PP de Xàtiva, Marcos Sanchis, ha qualificat de «fracàs» les polítiques de turisme de l’equip de govern de l’alcalde Roger Cerdà, perquè les visites del Castell en 2022, no han recuperat els nivells d’abans de la pandèmia, amb 20.000 visitants menys.

El regidor popular ha considerat que “és vergonyós que el govern municipal traga pit de pujar un 13% els visitants en un any, quan respecte a l’últim any normal abans de la pandèmia hem perdut un 20%. En concret, en 2022 van passar pel castell de Xàtiva, principal atractiu turístic de la ciutat,79.546 persones, enfront de les 100.732 persones de l’any 2019, l’últim sense afecció de la pandèmia, per la qual cosa hem sigut incapaces de recuperar les xifres de turisme a diferència del que ocorre en altres localitats”.

Per a Marcos Sanchis, aquest balanç no és casual, sinó que “és la conseqüència de la desídia total en la política turística que practica el govern de Roger Cerdà, que van funcionant a base d’inèrcia en lloc de realitzar una planificació seriosa per a recuperar les xifres de turisme d’abans de la pandèmia”.

Sanchis posa diversos exemples d’aquesta desídia en matèria turística, afirmant que «és al·lucinant com els principals elements patrimonials de Xàtiva van estar tancats al públic molts dies de Nadal quan són precisament en aquestes dates quan es reben més visitants”.

Des del PP s’assenyala a més que “el trenet de Xàtivalleva tres anys que no funciona i era una de les imatges vives del turisme de la nostra localitat, estant parat en l’estació d’autobusos de la ciutat”. “Han tingut quasi tres anys per a solucionar el problema del trenet, que era la principal manera d’accedir al castell de Xàtiva, i continuem esperant que facen alguna cosa”, subratlla Marcos Sanchis.

El president del PP ressalta a més “la falta d’interés del govern de Roger Cerdà a mantindre en condicions el castell de Xàtiva, que és Bé d’Interés Cultural i declarat en 1931 Monument Històric Nacional, encara que per l’actitud del PSOE de Xàtiva no ho semble”.

En aquest sentit, Marcos Sanchis ha recordat que “des de fa huit anys les associacions en defensa del patrimoni porten denunciant el lamentable estat de conservació del castell de Xàtiva, però el govern de Roger Cerdà no és que només passe d’ells, sinó que a més ha fet cas omís a les diverses recomanacions realitzades pel Síndic de Greuges en el monument”.

“Cablejats i conduccions a la vista, despreniments en la muralla, merlets trencats i amb que manca, posats pegats en cantonades i estructures, antenes i aparells d’aire condicionat en murs i terrasses, focus trencats, falta de manteniment, jardineria i un abandó generalitzat és el panorama que el visitant es troba al castell de Xàtiva sense que des del govern de Roger Cerdà s’haja intervingut per a solucionar-lo”, relata Marcos Sanchis.

El president del PP ha conclòs indicant que “Roger Cerdà ha sumit Xàtiva en l’autocomplaença, la paràlisi i la falta d’iniciativa, i el turisme és una de les víctimes més d’aquesta actitud. No hi ha excuses per a les males xifres turístiques de 2022 quan ha sigut el primer any de normalitat després de la pandèmia. El PSOE ha d’assumir el seu fracàs i la seua falta de treball en aquest camp i que són un govern caducat que només perden inversions i oportunitats per a Xàtiva, siguen els jutjats de violència de gènere, atractiu turístic o el que se’ls presente per davant”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí