El PP de Xàtiva insisteix en ubicar el futur centre de salut a la Murta: després de proposar l’hotel ara la piscina


0
1599
Vista aèria de la piscina Murta de Xàtiva.

En època del govern del PP es va destruir l’antiga piscina esportiva amb el seu emblemàtic trampolí per construir unes dependències lúdiques que es van inaugurar l’any 2006

El PP de Xàtiva insisteix en proposar el complex de la Murta com a ubicació del futur Centre de Salut Xàtiva II. Com a proposta alternativa al solar contigu al CEIP Teresa Coloma, proposat pel govern municipal, el PP ja va proposar habilitar l’actual hotel de la Murta, posteriorment ho va descartar, i ara de nou se centra en aquest complex, però proposa que es s’alce a l’espai on actualment està la piscina.

El PP ha qüestionat la postura que ha mantingut l’alcalde Roger Cerdà amb la direcció del centre i l’AMPA del col·legi Teresa Coloma. En la passada comissió de foment l’alcalde va comparéixer per a explicar als regidors el punt sobre la modificació del PGOU, que suposa canviar l’ús dotacional de la parcel·la del Teresa Coloma passant de sòl educatiu a assistencial sanitari, per a poder albergar el Centre de Salut, així com la seua nova orientació, i allí va rebre les crítiques del PP.

El popular regidor Marcos Sanchis, va preguntar a l’alcalde si la nova proposta havia sigut traslladada a l’equip de directiu i AMPA del col·legi i què els semblava aquesta nova proposta, i afirma que l’alcalde va contestar que l’equip directiu no tenia res a opinar i que amb l’AMPA no hi havia res a parlar. Per a Sanchis “aquest tipus d’actituds tan criticades en el passat per Roger Cerdà revelen la supèrbia en la qual definitivament s’ha instal·lat l’Alcalde, alié a qualsevol possibilitat d’aconseguir solucions de consens”.

Des del PP s’està d’acord amb que el Centre de Salut Xàtiva II es faça en aquesta zona de la ciutat, però que «convindria aconseguir el màxim consens no sols polític sinó també social entorn d’aquesta qüestió». No obstnat afegeixen que «l’alcalde, lluny de mostrar-se empàtic, des del primer moment ha menystingut i menyspreat tant als docents com als pares i mares dels alumnes desoint les seues reivindicacions i les seues propostes alternatives així com les apuntades des dels grups de l’oposició».

Marcos Sanchis s’ha referit així a les ubicacions proposades pel PP: “si hem oferit solucions alternatives per a la construcció del Centre de Salut en altres parcel·les com en el seu moment plantegem la possibilitat de destinar a tal fi l’edifici de l’hotel Murta donat el seu llarg període d’inactivitat. I la setmana passada li vam plantejar la possibilitat de la parcel·la de l’actual piscina Murta, per tractar-se d’una parcel·la totalment rectangular i que podria portar de pas a una remodelació integral de tot aqueix espai actualment infrautilitzat per tractar-se d’una instal·lació que al cap i a la fi només s’utilitza a penes durant 2 mesos a l’any, i que evitaria l’enfrontament amb el centre escolar Teresa Coloma”.

La piscina Murta, tal com es troba actualment, es fruit d’una remodelació impulsada pel govern d’Alfonso Rus i que va ser inaugurada l’any 2006. Aquesta instal·lació va ser la que es va alçar després de demolir l’antiga piscina que tenia com a principal emblema el seu trampolí.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here