El PP de Xàtiva exigeix al govern local una baixada d’impostos «per a ajudar a famílies i empreses»

0
1019
Marcos Sanchis, portaveu del PP a Xàtiva.

Marcos Sanchis (PP): “L’alcalde ha mentit als veïns del Carraixet en la taxa de l’aigua”

El PP de Xàtiva ha exigit al govern municipal una baixada d’impostos «per a ajudar a famílies i empreses». Aquest pròxim dissabte s’emporten al ple les ordenances fiscals per al pròxim exercici 2022, i com hem denunciat des del PP no hi ha cap baixada d’impostos, tot el contrari.

Des del PP Marcos Sanchis ha afirmat “és el moment de baixar els impostos i ajudar a les famílies i a les empreses, no ens convenç que es congelen, cal baixar-los, per a activar l’economia local; tenim més de 2.700 persones que no troben treball, famílies i empreses amb dificultats per a pagar les pujades de la llum, la pujada dels carburants, de les quotes d’autònoms del Govern socialista del Sr. Sánchez, i tenim un govern local que no executa el pressupost municipal, per tot això, els diners on millor està és en la butxaca de la gent”.

Apunta així Sanchis que el govern de Roger Cerdà «eliminarà la bonificació del 10% que fins i tot existia en la taxa del fem, de tal manera que la taxa del fem ascendirà a 45.28 €». Segons Marcos Sanchis “des que el senyor Cerdà va accedir al govern ara fa 6 anys, el preu del fem ha passat de 22.64 euros en 2015 a 45.28 euros en 2022, la qual cosa suposa un 105%, més del doble”.

En relació amb la taxa de l’aigua es portarà al ple la proposta del govern del senyor Cerdà respecte a la taxa de l’aigua en el Carraixet, que queda fixada en 1.34 euros el metre cúbic. En el nucli urbà de Xàtiva el preu del metre cúbic està fixat en 0.27 euros. Per aquesta raó Marcos Sanchis ha assenyalat que “el senyor Cerdà ha tornat a enganyar els ciutadans. Fa 5 mesos en el ple, en tractar sobre l’adquisició del depòsit d’aigua del Carraixet, des del nostre partit advertiamos sobre el preu tan elevat que l’equip de govern remenava per a aquesta zona de Xàtiva, i va dir el Sr. Alcalde que no seria tan elevada i que els serveis públics són deficitaris, doncs bé, la proposta que porten al ple significa que els veïns del Carraixet pagaren un preu fins a 5 vegades més alt que en el nucli de Xàtiva, una cosa amb la qual el PP està totalment en contra”.

Així mateix el govern «ha augmentat de forma exponencial el preu pel dret de connexions noves que va dels 74.37 euros als 1120 euros segons el diàmetre de la connexió i que suposa uns augments entre el 23% i 79%».

A més de tot això Marcos Sanchis denuncia que “l’equip de govern no ha tingut en compte la proposta d’equiparació de les famílies monoparentals a les nombroses, tenint en compte que les famílies monoparentals tenen en moltes ocasions vertaderes dificultats per a arribar a fi de mes, però l’equip de govern ha sigut insensible a les nostres peticions”.

En conclusió Marcos Sanchis ha ressaltat que “no podem votar a favor d’unes ordenances que castiguen la gent, als nostres empresaris i comerciants i que només persegueixen un afany recaptatori. És el moment com diu el President Regional del PP de la revolució fiscal, baixar els impostos als quals més ho necessiten, i reactivar l’economia de la Comunitat Valenciana”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí