El PP de Xàtiva acusa a PSPV i Cs de trencar amb la tradició d’escollir per unanimitat els representants als Consells Escolars

0
1773
María José Pla, portaveu del PP de Xàtiva

La portaveu del PP, María José Pla, afirma que «hem passat del diàleg a la imposició»

El PP ha criticat com s’ha dut a terme l’elecció dels representants municipals als consells escolars de Xàtiva. Expliquen que la setmana passada es va dictaminar en comissió sociocultural l’assumpte que «sempre s’havia aprovat per unanimitat de tots els grups polítics, fins al present any, en el qual l’actitud del partit socialista, amb el suport de Ciutadans ha trencat amb una tradició de diverses legislatures».

El nombre de representants que cada grup municipal tenia en els consells escolars venia determinat pel nombre de vots obtinguts en les eleccions municipals. No obstant apunten que en la comissió sociocultural amb els únics vots a favor del PSPV i de Cs, i l’abstenció del PP i Xàtiva Unida, es va aprovar la proposta de designació de 6 representants PSPV, 3 Xàtiva Unida, 2 PP, i 2 Cs.

El grup municipal popular el mes de juliol va registrar la proposta de tres representants als consells escolars. Aquest número afirmen venia determinat «atés que es pensava que en funció del nombre de vots obtinguts mantindria els tres representants que tenia la legislatura passada». Així els populars van designar representant per a l’IES Josep de Ribera, un altre en el Conservatori i un altre per al Taquígraf Martí. «La nostra sorpresa ha sigut quan la setmana passada el portaveu socialista, trasllada a la portaveu popular que només teníem 2 representants i que a més perdíem el representant del conservatori, directament», afirmen.

Des del grup popular entenen que la pèrdua del tercer representant en favor del grup de Ciutadans «és una concessió del PSOE ha el seu soci de govern». Segons Pla “no acabem d’entendre com traient-li 1.000 vots a Cs tenim els mateixos representants que ells, és una concessió del Sr. Alcalde al seu soci de govern, per a quedar bé”. A més assegura que el portaveu socialista Nacho Reig els va dir que «la regla de tres per a establir el repartiment de representants l’havia treta l’Alcalde», per la qual cosa li van exigir com l’havia calculada «i no hi ha hagut resposta».

Apunten des del PP que «sempre que un grup perdia un representant, se li donava l’opció al fet que fóra ell mateix el que diguera quin consell escolar abandonava. En aquesta ocasió ha sigut directament l’equip de govern el que ha traslladat al Partit Popular que perdia el representant del Conservatori».

La portaveu del PP s’ha referit a aquest fet com “una cosa que no havia ocorregut mai, és una cosa insòlita de fet li he demanat explicacions al portaveu socialista i em va contestar que la regidor de conservatori, Reme Sinisterra del PSOE, volia estar en el consell escolar del conservatori i que no hi havia més que parlar, que l’Alcalde li ho havia autoritzat. Ha sigut de manera unilateral, sense explicació».

Conclouen així afirmant que «pensem que han de tindre por al fet que estiguem en el consell escolar d’aquest centre”, i María José Pla recorda que «jo he sigut representant en aquest consell escolar sent responsables polítics Joanjo Garcia i Empar Penades (Compromis) i no hi ha hagut cap problema. Em sembla que en aquesta segona legislatura el Partit Socialista s’ha llevat la careta de dialogant, per a imposar, imposar pujades d’impostos, pujar-se els sous, i ara imposar representants en consells escolars”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí