El PP censura la pujada d’un 40% de la taxa del COR a Xàtiva des de 2015

0
729
Marcos Sanchis, portaveu del PP a Xàtiva.

Sanchis (PP): “El senyor Cerdà, primer animava que no es pagara el COR i ara marxa deixant-nos una taxa de més 87 euros”

El PP de xàtivaha censurat la pujada de la taxa del COR en més d’un 40% des del 2015. Afirmen així que, segons les dades del rebut de la taxa, l’any 2016 la taxa del COR era de 66,74 euros, i en el present any 2021 ha assolit els 87,44 euros «i les previsions són que l’any 2022 fins i tot siguen majors atés que el preu de la tona de fem que va a abocador ha augmentat igual que s’ha aprovat un impost per part del govern de Ximo Puig al fem que acaba en l’abocador».

Xàtiva amb les dades de 2021, proporcionats pel propi consorci, és dels municipis que tenen una taxa més alta de tot el consorci de residus, situant-se en la posició número 81 del rànquing (està constituït per 93 municipis), només superada per 10 municipis. Asseguren que l’any 2016, Xàtiva ocupava el lloc número 11 del rànquing, i que «amb el pas del temps i l’arribada del PSOE al consorci hem anat perdent llocs, fins a col·locar-nos a la cua, i sent un dels municipis més cars del consorci».

Segons Marcos Sanchis, “la gestió del Sr. Alcalde al capdavant del consorci la podem qualificar de castastrófica per a Xàtiva, pèssima per a les butxaques de la gent, perquè primer, l’any 2013, va animar als veïns al fet que no pagaren la taxa, i ara marxarà de president, amb la taxa més alta de la història».

D’una altra banda apunta que les dades de l’any 2020 la recollida de residus urbans «veiem com el govern del Sr. Cerdà ha sigut un desastre en matèria de gestió de residus. Xàtiva és dels municipis que més fem porta a abocador, amb el gran cost econòmic que això suposa. Pel que respecta al reciclatge Xàtiva està a la cua, per davall de la mitjana dels municipis de la comarca».

Segons Marcos Sanchis aquestes dades de recollida de residus “denoten que el Sr. Cerdà ha gestionat de manera nefasta, no reciclem i quasi tot acaba en abocadors, i això és el que provoca que tinguem la taxa més alta del COR; en els 6 anys que porta d’alcalde i president del COR, no ha fet res per millorar gestió dels residus a la ciutat, la qual cosa suposa que els veïns tinguem el càstig de ser els que més paguem”.

Per això des del PP han demanat Cerdà, «que es prenga de debò la gestió dels residus i que no acabe amb la solució fàcil de pujar costos i incrementar la taxa, carregant als veïns que ja no saben on van tots aqueixos pagaments, sinó que de veritat es compte amb els veïns com a part de la solució a la gestió dels residus”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí