El PP buscarà noves vies per mantenir a Parra de president de la Mancomunitat de la Costera-la Canal

1
827
Consorci Abocador
El TSJCV ha declarat il·legítima la presidència de Parra

La reforma dels estatuts de la Mancomunitat de la Costera-la Canal impulsada pel PP per a que el regidor Vicent Parra puga ser legítimament president de l’ens no es podrà aprovar perquè dos municipis ja han anunciat el seu vot en contra, la qual cosa trenca la unanimitat necessària. D’esta forma l’alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus (PP), ha avisat que “si no s’aproven els estatuts per dos pobles, ja ho estudiarem per a que s’aprove“.

Este migdia s’ha votat al ple de Xàtiva l’aprovació municipal de la reforma dels estatuts de la corporació comarcal que s’ha acceptat amb la majoria absoluta dels vots del PP i amb l’oposició de PSPV i Bloc. Esta reforma pretén habilitar que puga ser un regidor -com ho és Parra a l’Ajuntament de Xàtivaper presidir la Mancomunitat, ja que els actuals estatus reserven esta funció per a un alcalde. El predecessor de Parra va ser el propi Rus que va exercir esta funció entre 1996 i 2006, però una vegada nomenat Parra l’acció va ser recorreguda pel PSPV i el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va declarar il·legítim el nomenament del regidor xativí el passat febrer de 2009.

Per mantenir Vicent Parra com a president el PP ha impulsat la reforma dels estatuts i acceptar així la presidència de regidors, però els ajuntaments de la Granja de la Costera (governat pel PSPV) i el de l’Alcúdia de Crespins (on el PP no va tenir la majoria absoluta per aprovar-ho) trenquen la unanimitat requerida per a la reforma dels estatuts de tots els membres de la Mancomunitat.

Des del PSPV el seu portaveu Roger Cerdà ha justificat el seu vot en contra acusant el PP de voler fer “normes a la carta, perquè s’ajusten als seus interessos” perquè “ara volen modificar els estatuts per donar cobertura legal a una cosa que es va aprovar de forma il·legal“. El líder socialista ha manifestat que “nosaltres no estem en contra de que el president siga Parra, nosaltres volem que se segueixca el procediment reglat: que el president il·legítim dimiteixca, que es reforme l’estatut buscant un consens, i que després es trie el president de forma legítima”.

Per la seua banda el regidor del Bloc Joanjo Garcia Terol ha insistit en la mateixa mida oposant-se als estatuts perquè “estan fets a la mida del president Parra“. A més a més ha aprofitat per reclamar transparència democràtica” i que en la reforma hi haja una representació que reculla tota la varietat política amb veu a la comarca perquè com està araes representa als governs i no a la comarca” per la qual cosa el partit nacionalista no té representant. Garcia Terol va demanar a més a més “més comarcalització” del territori valencià a la qual cosa Rus li ha contestat “vaja-se’n a Catalunya, allí fan ‘vegues'”, en referèna a les vegueries.

Des del PP l’alcalde de Xàtiva li va contestar al PSPV que estan contradint als seus representants que l’any 2006 van votar a favor del nomenament de Parra i que este tipus d’estatuts “són iguals que els de la Vall d’Albaida o la Safor“, així ha recordat que a la Vall el president és Filiberto Tortosa, regidor a Ontinyent, sense necessitat de ser alcalde. Respecte a la representativitat demanada pel Bloc Rus va reprotxar a Garcia Terol que “vostés no són ningú” i que “el que han de fer és esforçar-se en tindre més regidors”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here