El PP afirma que el conflicte de la Mancomunitat amb Recisa ha convertit la Vall d’Albaida en un «abocador»

0
1636
Imatge dels contenidors desbordats a Ontinyent

Compromís demana explicacions al president i lamenta que, malgrat saber-se la situació des del dia 4, no s’advertira als ajuntaments de la possible aturada del servei

El PP de la Vall d’Albaida ha denunciat la imatge de “desídia” i “brutícia” que envaeix la comarca de la Vall d’Albaida després que el conflicte que mantenen la Mancomunitat dirigida pel PSPV i l’empresa de recollida de residus Recisa, per l’impagament de l’ens comarcal, «haja convertit la comarca en un abocador», perquè l’empresa s’ha plantat i no ha recollit este diumenge el fem dels contenidors.

“És insòlit que una comarca sencera de 34 municipis i on viuen quasi 90.000 persones visquen en un estat d’insalubritat i brutícia insostenible que no té aspectes d’arreglar-se a cort termini”, ha denunciat el PP.

Des del PP, “demanem explicacions i responsabilitats urgents davant la falta de salubritat i de neteja” perquè els veïns paguen “religiosament els rebuts per un servei bàsic per a la ciutadania. Si no saben gestionar, que es vagen a sa casa”.

Els populars assenyalen que és important destacar que no es tracta d’una vaga dels treballadors sinó una suspensió del servei per part de l’empresa ja que la Mancomunitat, el president de la qual és l’alcalde socialista de la Pobla del Duc, Vicent Gomar i el vicepresident, el regidor d’Ontinyent, Jaume Peris, no estan pagant a l’empresa.

Crítiques de Compromís

Però les crítiques a este capítol també han arribat des de l’esquerra, així Compromís ha demanat explicacions al president de la Mancomunitat alhora que afirmen que «la ciutadania de la Vall d’Albaida no té per què pagar les desavinences entre Recisa i la Mancomunitat presidida pel PSOE».

Des de Compromís lamenten que “tot i que hui hem sabut que els principals dirigents de la Mancomunitat Vicent Gomar i Jaime Peris, coneixien des del 4 d’abril que aquesta situació es podia produir, no hagen informat els ajuntaments amb temps i forma per tal d’intentar evitar la situació creada hui, amb els contenidors replens de bosses de fem de tot el cap de setmana, més encara en una setmana en què les temperatures comencen a pujar significativament».

A més, des de Compromís remarquen “la necessitat de trobar una solució ràpida i eficient per tal de donar resposta a la legítima demanda de la ciutadania de la nostra comarca, que paga els seus impostos i no mereix que la suspensió del servei per problemes entre l’empresa i la Mancomunitat afecte al seu dia a dia”. A tal efecte, exigeixen “l’immediat requeriment de la Mancomunitat a Recisa perquè complisca el contracte en vigor i, si escau, la cerca d’una altra alternativa que permeta efectuar la recollida aquesta mateixa nit”.

A més, des de Compromís remarquen “la necessitat de trobar una solució ràpida i eficient per tal de donar resposta a la legítima demanda de la ciutadania de la nostra comarca, que paga els seus impostos i no mereix que la suspensió del servei per problemes entre l’empresa i la Mancomunitat afecte al seu dia a dia”. A tal efecte, exigeixen “l’immediat requeriment de la Mancomunitat a Recisa perquè complisca el contracte en vigor i, si escau, la cerca d’una altra alternativa que permeta efectuar la recollida aquesta mateixa nit”.

Per últim, des de Compromís per la Vall d’Albaida incideixen en “la necessitat de reconduir la gestió d’aquesta situació i aparcar la dinàmica d’acusacions creuades”, i insisteixen en “centrar els esforços en l’objectiu principal de donar solució a un problema que no pot allargar-se més en el temps, perquè els nostres veïns i veïnes no tenen per què pagar els plats bruts ni observar un espectacle partidista. Cal recuperar la lleialtat institucional i el trellat”.

Les crítiques també han arribat des de l’Ajuntament d’Albaida, on el seu alcalde Josep Albert (Compromís) ha mostrat el seu «malestar» en sentir-se assenyalat per les justificacions de la Mancomunitat. Així Albert ha mostrat el seu rebuig a que la Mancomunitat s’haja centrat en la problemàtica en el deute històric que té l’Ajuntament d’Albaida amb la Mancomunitat, deutes que s’arrosseguen des de l’any 2005, amb govern del PP en les dues entitats.

Així recorden que es va arribar a un acord pactat de finançar el deute en 2014, que suposava el pagament anual d’una quantitat de 60.000 euros, «que no hem deixat mai de pagar». A més a més Josep Albert destaca que en 2016, «donada la millora econòmica d’Albaida revisàrem l’acord a petició de las Mancomunitat i acordàrem duplicar la quantitat a pagar anualment, i des de l’1 de gener es paguen 120.000 euros anuals, en mensualitats iguals, que a més incorporen uns interessos del 3%, per a que la Mancomunitat poguera finançar si calia els seus deutes amb RECISA, sabent que el tipus de mercat està per baix de l’1,5%, la qual cosa suposava un marge significatius de maniobra”. Conclou l’alcalde que des de l’1 de gener de 2017 Albaida paga puntualment aquests 12.000 euros, així com les factures ordinàries del servei de recollida de fem, a menys de 30 dies de la seua entrada per registre.

Davant esta situació l’Alcalde d’Albaida afirma que només pot entendre la justificació emesa, “per una manca de previsió evident per part dels actuals gestors de la Mancomunitat».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí