El Port de València invertirà 136 milions d’euros en el Port de Sagunt

0
271
Port de Sagunt.

Entre les infraestructures prioritàries estaran l’accés ferroviari, el centre d’inspecció fronterer o l’ordenació de la zona nord

Valenciaport invertirà 136 milions en el Port de Sagunt per a escometre infraestructures clau com l’accés ferroviari, el centre d’inspecció fronterer o l’ordenació de la zona nord.

El director general de l’Autoritat Portuària de València, Francesc Sánchez, que ha participat en un seminari web organitzat per l’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), ha destacat l’oportunitat que té la APV de dissenyar “les millors opcions per a la tercera dàrsena del Port de Sagunt”.

“El Port de Sagunt és una infraestructura en creixement fonamental per a l’activitat econòmica, el teixit empresarial i la societat per l’aposta en la integració port-ciutat que estem desenvolupant des de la APV”, ha declarat Sánchez.

El compromís de Valenciaport amb aquesta infraestructura es reflecteix en la inversió de 136 milions d’euros en els pròxims anys i en l’inici de l’estudi per a la futura tercera dàrsena.

Una de les infraestructures que ja estan en marxa és l’accés ferroviari i platja de vies que compta amb un pressupost de 35 milions d’euros, que serà un salt qualitatiu per a les activitats en el port, informen fonts de la APV.

Les obres connectaran les instal·lacions de Parc Sagunt amb el port, es construirà platja de vies i dos ramals que connectaran amb la zona centre i sud del port per a operacions de càrrega i descàrrega per a trens de 750 metres, una iniciativa que compta amb el suport de la Unió Europea a través dels fons FEDER.

En aquest pla d’inversions per al Port de Sagunt també es contempla la millora en les connexions ferroviàries en la línia Sagunt-Terol-Saragossa, que compta amb un pressupost de 50 milions.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ayuntamiento de València y Cruz Roja realizan un simulacro de salvamento en la Playa del Cabanyal

Sánchez s’ha referit al nou Lloc de Control Fronterer les obres del qual ja estan finalitzades i que s’espera que estiga operatiu a final d’any, la qual cosa permetrà desenvolupar nous trànsits com el de contenidors que requerisquen controls duaners.

Ha fet referència també a la implantació del magatzem de graneles de la nova terminal en el moll nord-est que alçarà Noatum o la pròxima licitació de la terminal polivalent en el Moll Centre, que comptarà amb una inversió pública de 7,5 milions i una part privada de 10 milions.

A més, Valenciaport està treballant en el compromís de la integració port-ciutat en la zona nord perquè siga un element perquè la ciutat puga gaudir d’activitats culturals, esportives i d’oci.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here