El Pont Vell d’Ontinyent, del segle XVI, ja és sols d’ús de vianants

0
647
Pont Vell d'Ontinyent

La mesura va estar anunciada per l’alcalde davant la necessitat de protegir l’emblemàtic pont del deteriorament provocat pel pas intensiu de vehicles

La ciutadania d’Ontinyent ja gaudeix d’un Pont Vell de pas exclusiu per a vianants i bicicletes. El pont es tancava aquest matí al pas de vehicles motoritzats, una mesura que va estar recentment anunciada per l’alcalde, Jorge Rodríguez, davant la necessitat de protegir l’emblemàtic pont del SXVI del deteriorament provocat pel pas intensiu de vehicles.

Tal com explicava l’alcalde en una compareixença a la que acudia acompanyat pel regidor de Patrimoni, Joan Sanchis, la mesura es pren en tenir constància d’un informe que alertava al consistori sobre el deteriorament del pont, que està sent sotmès a la primera fase d’una rehabilitació que ara va a accelerar-se en unificar-se les fases II, III i IV en una única intervenció de restauració integral “que és necessària per protegir un dels elements de major interès patrimonial de la ciutat”, assegurava l’alcalde.

Cal recordar que el Pont Vell va ser alçat en 1501 en la part baixa de la població per a salvar el pas del riu. La seua superfície externa és de pedra picada, encara que la barana va ser construïda amb les restes de diversos portals murals enderrocats a la fi del segle XVIII. El Pont comunica amb el Camí dels Carros, creat també a principis del SXVI, i el Tirador dels Peraires, on els mestres fabricadors tèxtils estenien i deixaven assecar la llana. Va ser fins al segle XIX l’únic pont que comunicava amb els ravals. També comunica amb la Plaça Major, raó per la qual s’ha vingut emprant fins a hui per vianants i vehicles com a drecera per a acurtar camí des del barri de Sant Rafel cap a l’Ajuntament. Ara, els vehicles a motor podran continuar arribant a l’Ajuntament creuant el riu pel Pont de Santa Maria o el Pont Nou.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí