El Ple d’Ontinyent aprova que l’Ajuntament assumisca la gestió del bus urbà per a fer-ho gratuït

0
1519
Imatge del passat ple municipal d'Ontinyent

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat la proposta del Govern Municipal de què el consistori assumisca la gestió directa de l’autobús urbà per tal de fer-ho gratuït des del proper 1 de gener. La proposta exposada per la regidora de Transport, Inma Ibáñez, contempla que, en finalitzar el proper 31 de desembre el contracte en vigor amb l’empresa que presta el servei, aquest es liquide i passe a assumir la gestió l’Ajuntament, cosa que permetrà que amb l’arribada de 2020 tota la ciutadania puga fer ús lliure del transport públic sense necessitat de cap pagament ni targeta. La proposta eixia endavant amb els vots favorables dels regidors i regidores de la Vall Ens Uneix i l’abstenció de PP i Compromís.

Tal com va explicar l’alcalde, Jorge Rodríguez, durant la sessió, aquest canvi arriba després que quedara desert dues voltes el concurs per la prestació del servei, a l’igual que va passar en altres municipis com per exemple Xàtiva. “El contracte no es trenca, sinó què acaba, i dins d’això busquem les millors opcions”, explicava. Així, en acabar el contracte, i a l’igual que passaria en la mateixa situació davant la finalització d’altre servei, es subroga l’equipament amb què es ve prestant el servei (2 autobusos) i també el personal, dos conductors que passen a ser personal laboral no funcionarial.

La regidora de Transport Públic, Inma Ibáñez, incidia en què “promoure la utilització del transport públic enlloc dels vehicles privats, encara que per ara no siguen elèctrics, afavoreix la reducció de les emissions de contaminants. A més donem suport econòmic a les persones usuàries, entre elles gent gran, a la que facilitem l’ús del transport públic en evitar la necessitat de targetes o documents”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent programa 23 activitats culturals a l’aire lliure en juliol amb 'Cultura de Barri'

Des del grup municipal de La Vall Ens Uneix a l’Ajuntament d’Ontinyent ha lamentat que PP i Compromís no hagen donat suport a la proposta. La portaveu Natalia Enguix ha manifestat que “esta és la visió que tenen de com millorar la vida de la ciutadania i com actuar davant el canvi climàtic. Del Partit Popular, que a nivell estatal no s’ha cregut mai l’aposta pels serveis públics i la sostenibilitat s’ho podiem esperar, però de Compromís, que teòricament està en altra línia, la veritat ens sorprén. Potser els pesa més les ganes de fer-se notar a costa del que siga”, manifestava.

Per a la portaveu de La Vall Ens Uneix «sembla que el que volen és que el transport públic no funcione, quan és indiscutible que potenciar-lo, tot i que de moment siga amb els vehicles amb què ja es comptava, suposa una alternativa molt més sostenible que l’ús del cotxe. A més a més és una ajuda econòmica per a les persones, usuaris i usuàries que han de saber que si pel PP i Compromís fora, el 1 de gener no tindrien bus gratuït”.

Des de Compromís el portaveu Nico Calabuig ha manifestat que “la bona notícia de tot aquest tema és que la ciutadania d’Ontinyent tindrà un servei de bus urbà gratuït, la qual cosa ens sembla bé, i esta part de la proposta la compartim, però això sí, de moment haurem de moure’ns amb vehicles trencats, que estan obsolets tal com diu el seu actual propietari, i que no s’ajusten als paràmetres de sostenibilitat als quals hauríem d’aspirar com a municipi que ha declarat l’emergència climàtica a proposta de Compromís”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Bocairent bonifica l’impost de circulació als vehicles elèctrics i híbrids

Des del PP s’ha defensat la seua posició afirmant que “nNo aprovarem la mala gestió de Jorge Rodríguez, encara que es tracte d’oferir un servei gratuït com el de l’autobús”. Així afegien en el mateix sentet que Compromís que “el vot del PP hauria sigut a favor si, almenys, comptàrem amb vehicles amb garantias i d’emissions zero. No es poden fer proves de gestió d’un servei públic amb dos vehicles que segurament estaran avariats cada dos per tres, per antics”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here