El Ple d’Ontinyent aprova per unanimitat el conveni amb ATEVAL per desenvolupar el Clúster Sanitari

0
2956
Imatge del ple telemàtic d'Ontinyent

Pablo Úbeda agraeix el vot favorable de tots els grups a una iniciativa plantejada per mantenir llocs de treball i reduir la dependència d’altres països

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous per unanimitat de tots els grups el Conveni entre el consistori ontinyentí i ATEVAL (Associació d’empresaris tèxtils de la Comunitat Valenciana) per al foment, desenvolupament i consolidació del clúster sanitari tèxtil d’Ontinyent. Es tracta d’un conveni dotat amb 300.000€ i finançat íntegrament per l’Ajuntament d’Ontinyent del que van a poder beneficiar-se empreses de la ciutat per tal de reorientar la seua producció, amb un benefici doble: mantindre llocs de treball i reduir la dependència d’altres països de diferents materials de protecció i tèxtil sanitari.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, que agraïa el vot favorable de tots els grups municipals a esta iniciativa, explicava que “es tracta d’una actuació indispensable per a la protecció de l’interès general de la nostra societat en esta situació de crisi econòmica i social com la que estem patint, on la pandèmia provocada pel COVID-19 ha deixat en evidència la necessitat de comptar amb determinats sectors estratègics que ens permeta no haver d’acudir a mercats externs per proveir la societat d’elements tan bàsics com equips de protecció (EPIs), aparells de desinfecció o elements tecnològics que ens faciliten la lluita contra el virus”.

Aquest convenies concreta en quatre grans línies d’acció a executar entre 2020 i 2021: la creació d’una oficina tècnica que done suport a les empreses d’Ontinyent que tinguen voluntat de reconvertir la seua producció o part d’ella a la fabricació de material sanitari o d’EPIs; una missió de prospecció comercial a la Fira Medica prevista per a el mes de novembre en Dusseldorf, fira líder mundial

de tecnologia mèdica, per a poder organitzar en 2021 la participació com a expositors d’empreses d’Ontinyent; una tercera línia de suport de consultoria per a la implantació de la norma de qualitat ISO 13485 i el marcatge CE; i finalment una quarta línia de realització de jornades de caràcter tècnic, comercial i en temes concrets que afecten aquests sectors. A més, s’afegeix una línia de subvencions per a les empreses d’Ontinyent per tal de finançar el cost de les homologacions i autoritzacions sanitàries que han esdevingut per tal d’adaptar la producció als nous productes sanitaris. El Pla també dóna cabuda a empreses no tèxtils, ja que existeixen clares sinergies entre diferents sectors enfront del nou mercat que es presenta.

Úbeda, destacava que aquesta iniciativa “és en benefici dels ciutadans i ciutadanes d’Ontinyent, ciutat amb major quantitat d’empreses tèxtils de la Vall d’Albaida, que és al seu torn la comarca amb major presència d’empreses del sector. Una col·laboració públic-privada en la creació d’un clúster sanitari que permeta a les empreses del tèxtil i afins consolidar les inversions realitzades per fer front al Covid19 i generar noves oportunitats de negoci per al sector. Un clúster obert i integrador amb el que animem a implicar-se a la resta d’administracions, en benefici de tota la nostra ciutadania”, manifestava.

20.000 mascaretes ‘Tèxtil Ontinyent’ repartides

Per altra banda, l’Ajuntament ha repartit ja més de 20.000 de les mascaretes reutilitzables ‘Tèxtil Ontinyent’ encarregades a empreses locals, en consonància amb l’aposta del Govern d’Ontinyent pel manteniment dels llocs de treball en la indústria local. La primera tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, que coordina el dispositiu municipal per al repartiment, recordava que esta primera onada de repartiment continua activa, i aquest divendres encara podran ser replegades de 8 a 15:00 als següents edificis públics: Cente Civic Llombo, CIM Sant Rafel, Casa de Cultura de Sant Rafel, Ajuntament, EPA Sant Carles, Infopolicia Mestre Ferrero, Casa Parc de les Boles, Teatre Echegaray, Poliesportiu, CEIP Vicent Girones, CEIP Carmelo Ripoll, CEIP Lluis Vives, CEIP La Solana, Biblioteca Sant Josep, Biblioteca Central i Punt de Lectura de Sant Rafel. A més, de vesprada també es podran replegar de 18:00 a 21:00 hores al poliesportiu.

La regidora animava a la ciutadania “a utilitzar-les i ser prudents per tal de continuar avançant” i recordava la obligatorietat que té l’ús de la mascareta per poder accedir a les diferents instal·lacions municipals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here