El Ple de Sagunt sol·licitarà a l’Estat una nova revisió a la baixa del valor cadastral dels habitatges

0
855
Panoràmica de Sagunt.

En el ple convocat per a dilluns 20 de maig amb caràcter extraordinari es presentarà una proposta per a aconseguir que els ciutadans paguen un menor import de l’IBI

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt sol·licitaràa l’Estatuna nova revisió a la baixa del valor cadastral dels habitatges. Esta proposta es presentarà dilluns que ve 20 de maig, en el ple convoca tamb caràcter extraordinari.

La proposta suposaria una revisió del valor cadastral dels habitatges que, multiplicat pel tipus impositiu que aplica cada ajuntament, dóna com a resultat l’import del rebut de l’Impost de Béns i Immobles que paguen elsciutadans. A causa de l’alt valor actual dels habitatges, se sol·licitarà una revisió a la baixa del valor cadastral.

“Ho fem perquè és de justícia, el ‘catastrazo’ de l’anterior govern del PP va suposar un increment del valor cadastral i evidentment d’allò que paguen a Hisenda els ciutadans”, ha assegurat l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, que ha recordat que en una ocasió “en esta legislatura aconseguirem que l’IBI es rebaixara un 7%, però és insuficient i continuarem treballant per a baixar el valor cadastral a la realitat”.

En la mesura de les seues competències, “hem reduït el coeficient que aplica l’Ajuntament, quasisituant-nos en el mínim que és 0,4%, no el podem baixar més. Per tant, l’única manera de rebaixar la contribució urbana que paguen els ciutadans i les ciutadanes és baixar el valor cadastral”, ha afirmat Fernández.

Gràcies a les rebaixes del valor cadastral i del tipusimpositiu, el primer edil també ha destacat que, durant esta legislatura, “una majoria dels ciutadans paga menys impostos, concretament en el tema de l’IBI. Si es compara un rebut de 2015 amb un de 2019, la majoria comprovarà que està pagant fins a un 7% menys, fins i tot en alguns casos s’arriba a pagar un 25% menys del rebut de l’IBI de caràcter general, només en alguns casos molt particulars potser que s’haja incrementat el rebut”.

Sobre estes accions Fernández ha assegurat que ho han fet “pensant en les persones, ja que és el moment de consolidar una política fiscal contributiva que estiga en funció de les persones. Al mateix temps és cert que l’hem incrementat en alguns casos a les grans empreses sobre tot per a continuar tenint uns recursos que ens permeten desenvolupar les nostres polítiques”.

En definitiva, l’alcalde ha afirmat que els rebuts de contribució o de vehicles, així com tots els impostos i les taxes de caràcter general “estan congelats durant estos 4 anys, a més al de l’IBI concretament l’hem aplicat un coeficient cada vegada menor i això és el que continuarem fent, perquè hi ha hagut un excés per part de l’Estat per a ingressar impostos a costa dels més dèbils que són la majoria dels ciutadans”. Respecte a la proposta, “esperem que siga acceptada esta rebaixa perquè estem assistits per la raó i ho hem argumentat”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí