El personal de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida reclamarà als tribunals l’actualització del salari i el pagament dels deutes

0
2256
Josep Albert i Vicent Gomar, vicepresident i president de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida

El Comité d’Empresa critica al vicepresident Josep Antoni Albert perquè va manifestar que “primer és el fem, després el personal”

L’assemblea general de treballadores i treballadors de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida celebrada el passat dijous va acordar per ampla majoria iniciar el procés de reclamació jurídica de les diferències salarials existents arran de l’última «i ja desfasada», Relació de Llocs de Treball.

El Comitè d’Empresa recorda que ha vingut reclamant des de fa anys la resolució de les greus problemàtiques salarials existents. Així apunten que les diferències, que arriben a ser de fins a 400 € mensuals, «provenen de la no aplicació de les taules salarials del II Acord Marc de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies al qual es va adherir, fa temps, la Mancomunitat».

Dimecres passat, en la Mesa General de Negociació, es van reiterar les reivindicacions, no obstant, «la durada de la reunió, 30 minuts inicials ampliats a 45 i, el fet que l’anterior es va celebrar al febrer del 2019, feien sospitar que no es posaria solució als greuges existents».

Entre les reivindicacions plantejades estaven resoldre el problema de les diferències salarials, fer efectiu el pagament de les dietes en un període inferior als 8 mesos de marge actual i modificar la Relació de Llocs de Treball, «per adequar-la a les realitats actuals de l’entitat, on després d’una dècada, s’han creat i modificats llocs de treball i han anat ampliant-se les funcions a realitzar, sense tindre una contraprestació econòmica».

«Problemes de liquiditat purament polítics»

El Comitè ha fet una valoració negativa de la mesa de negociació, així s’han referit a que, segons paraules del Conseller de personal de la Mancomunitat, Josep Antoni Albert, “primer és el fem, després el personal”; «eixa afirmació, sumada a les poc clares justificacions, fan pensar que no hi ha voluntat política real per regularitzar salaris, sinó més bé, fer retallades i fer-nos pagar a nosaltres les conseqüències d’una mala gestió de l’entitat». Davant esta situació manifesten que «entenem els problemes de liquiditat que puguen existir, purament polítics, però no podem ser el personal els culpables i les víctimes, i que el nostre salari depenga de les voluntats dels uns o dels altres».

Des del Comitè d’Empresa, i des de la Secció sindical de Comissions Obreres, reclamen «uns salaris dignes, que se’ns paguen els quilometratges amb màxim un mes de diferència, l’aplicació del Pla d’Igualtat per acabar amb les diferències salarials i de gènere i, per damunt de tot, exigim que se’ns tracte amb el degut respecte que com a personal de les administracions públiques mereixem».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí