El partit de Jorge Rodríguez reclama a les institucions que intervinguen per reformar la regulació de la pólvora

0
492
Joan Sanchis ha presentat la moció a la Diputació de València

La moció també es presentarà als municipis de la Vall d’Albaida per donar suport als Moros i Cristians en l’ús de la pólvora

El diputat provincial per Ontinyent, Joan Sanchis, de la Vall ens Uneix, ha presentat una moció en la Diputació de València “en defensa de la pólvora en les festes de Moros i Cristians”. La moció, que també s’extendrà als ajuntaments de la Vall d’Albaida així com també a les Corts Valencianes, proposa que s’inste al Govern d’Espanya a canviar la normativa d’ús de la pólvora en els actes fectius.

Precisament esta setmana a Ontinyent, aprofitant la celebració de la seua setmana gran, diferents col·lectius de Moros i Cristians de diverses àrees de comunitats autònomes van realitzar un acte a la seu de la Societat de festers per queixar-se tant de la regulació legislativa de l’ús de la pólvora com pel preu de la mateixa.

La ITC (Instrucció Tècnica Complementària) 26 del Reglament d’Explossius va ser reformada l’any 2017 durant el govern del PP de Mariano Rajoy, i fins i tot el mateix partit conservador ha anunciat accions per tornar a modificar la legislació que dificulta el seu ús especialment en els actes d’arcabusseria.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here