El partit de Jorge Rodríguez acusa a PSPV, Compromís i PP de posar en perill la Mancomunitat de la Vall d’Albaida

0
4035
Joan Sanchis, durant el ple de la Mancomunitat

El diputat Joan Sanchis lamenta l’espectacle del ple en el que no es va poder reelegir a Vicent gomar com a president «per interessos partidistes i personals»

El diputat i portaveu de La Vall Ens Uneix, Joan Sanchis, ha lamentat el que consider «l’espectacle donat per PSOE, Compromís i PP» durant el Ple la Mancomunitat per elegir el nou president de la institució, que finalment va quedar frustrada. El portaveu qualificava aquesta situació «d’espectacle bochornós. Un espectacle on les tres forces han demostrat que només actuen per interessos partidistes. En la Mancomunitat hem de treballar per consens i estos tres partits no han estat capaços de triar un president. Al final es demostra qui treballa per la comarca i qui pel seus interessos». En aquest sentit, Sanchis es preguntava quina tasca prèvia a aquest Ple havia realitzat el nou secretari d’organització del PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida: «a l’anterior secretari d’Organització açò no li havera passat», ha ironitzat Sanchis; cal recordar que l’anterior secretari d’Organització era Jordi Vila, un dels impulsors del nou partit de Jorge Rodríguez.

Sanchis ha recordat que la Vall ens Uneix fou l’única força, al marge del PSPV, que va donar seu suport al candidat Vicent Gomar: «nosaltres hem demostrat que ens estimem la comarca i acceptàrem allò que ens va oferir Gomar per lleialtat institcional», i per això creu que és «una excusa no votar un president per una o altra delegació». Joan Sanchis va criticar la nova llei de Mancomunitats aprovada per PSPV i Compromís, que provoca que ciutats com Ontinyent, estiguen «infrarepresentades». Sanchis ha explicat que «no té massa sentit que la llei done a Ontinyent la mateixa representació que a Bufali o Sempere, per exemple».

El portaveu insistia que La Vall ens Uneix representa a més de «36.000 habitants i el seu pes es el mateix que d’altres municipis governats per partits independents amb una població de mil persones» i incidia que «si les localitats de major població som bons per a pagar, també som bons per a decidir, especialment perquè nosaltres som els que més aportació econòmica fem». El portaveu de La Vall emplaçava a l’entitat comarcal a corregir eixe dèficit de representació perquè «és un dèficit democràtic que no representa la vertadera proporció de la població perquè són els que paguen els serveis i els que els reben».

Així mateix, durant la seua intervenció Sanchis va exigir també una major professionalització de la institució, disposar d’una clara cartera de serveis on el municipi pague sols pel servei que presta perquè «tots els municipis no tenen les mateixes necessitats ni aspiracions» així com desenvolupar el projecte Trèvol en tot el seu potencial posant «tots els diners i els recursos necessaris per tal que no siga necessari realitzar accions puntuals per tal de recaptar fons per dur-les endavant», concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here