El Palomar firma amb Foment el conveni de l’1% Cultural per rehabilitar el Castell de Carrícola

1
1144
Jordi Vila Foment
Jordi Vila ha signat l'acord amb el ministre de Foment José Blanco

Este matí s’ha firmat al Ministeri de Foment a Madrid el conveni de col·laboració de l’1% Cultural per dur a terme la segona fase de la posada en valor del Castell de Carrícola d’el Palomar. En l’acte de l’acord ha estat present l’alaclde d’el Palomar, Jordi Vila, qui ha signat el conveni amb el ministre José Blanco, junt amb altres localitats beneficiades per estes ajudes de recuperació patrimonial.

La nova inversió aprovada el passat 3 de novembre pels ministeris de Foment i Cultura en la Comissió Mixta de l’1% Cultural arribarà als 241.300,04 euros que suposa el 75% del total des pressupost.

El Castell de Carrícola està declarat Bé d’Interés Cultural amb categoria de Monument, i actualment consta de les restes d’una edificació, fortalesa defensiva entre els segles X-XII, corresponent a l’arquitectura islàmica-almohade i que també va ser utilitzada pel poder feudal cristià, establert a partir del segle XIII. L’actuació servirà per millorar el seu estat de conservació que des de l’Estat consideren com «molt precari».

En esta segona fase es programen diferents àrees d’intervenció centrant-se en a recuperació d’accessos i consolidació i protecció de les zones a desenterrar que es localitzen als recintes exteriors. Les actuacions previstes són la consolidació de les muralles del pati d’armes i altres elements defensius; recuperació dels recorreguts originals de l’accés des del Nord; consolidació de les estructures emergents i les que pugueren apareixer als nous albacars que s’excaven; actuació al terrat de la torre; millora de la connexió de la senda est amb el recinte del pati d’armes; senyalització de seguretat i informació; i sistema d’enllumenat Monumental.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí