El Palau del Duc de Gaeta de Sagunt, del segle XIV, serà transformat en un hotel

0
1531
El palau del Duc de Gaeta de Sagunt està declarat Bé d'Interés Cultural

El grup empresarial Estram compra l’immoble que està declarat Bé d’Interès Cultural i pretén rehabilitar-lo per a començar la seua activitat en 2020

El grup empresarial Estram, dirigit pel president de la patronal de Catalunya Foment del Trabajo, Joaquim Gay de Montellà, ha adquirit el Palau del Duc de Gaeta de Sagunt amb la intenció de rehabilitar-lo i convertir-lo en un hotel. La inversió en el projecte, sense incloure l’adquisició de l’immoble, ascendirà a uns 1’5 milions d’euros, segons els càlculs d’Estram.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha descrit el projecte com “una de les grans notícies que hem rebut en els últims mesos, perquè és una de les necesitats que té la nostra oferta turística. Per tant, ve a omplir un buit que esperem que siga el primer dels anuncis, perquè hi ha altres espais que poden ser rehabilitats com a hotels: antics palaus, edificis nobles, com en altres ciutats i que ací no s’havia produït mai”. El primer edil considera que esta notícia confirma que “Sagunt ja és una destinació turística”.

En una primera fase es destinaran 110.000 euros a unes obres preliminars per a consolidar l’edifici, declarat Bé d’Interès Cultural. El grup empresarial espera finalitzar la rehabilitació de l’edifici en 2020 i començar així la seua activitat com a hotel.

El Palau del Duc de Gaeta és una casa fortificada la construcció de la qual data del segle XIV i està situat en el casc històric de Sagunt, en la pujada al castell.

Fernández apunta que “quan els inversos vénen a portar els seus projectes a la nostra ciutat és perquè estan convençuts de les possibilitats econòmiques de la seua inversió. Això està passant en el terreny industrial, ja des de fa molts mesos. Parc Sagunt i Camí de la Mar cada volta tenen més demanda i estem per tant treballant en ampliar els sòls”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  CulturArts presenta en la Fira el libro 'Cine en papel. Cultura y crítica cinematográfica en España (1962-1982)

“En el terreny turístic hem fet un gran avanç a través dels reconeixements en la Fira de Turisme, però també amb totes les accions que estem duent a terme que es concreten en moltíssimes visites i es nota com ha augmentat l’afluència”, ha dit Fernández.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here