El palau de justícia a Santa clara centra els 17,6 milions que preveu invertir la Generalitat a Xàtiva en 4 anys

0
1952
Roger Cerdà i Ximo Puig

Els 7,5 milions del Pla Edificant per reformar diversos centres educatius i la Via Verda també capitalitzaran les inversions del Consell a Xàtiva

La Generalitat Valenciana destinarà 17’6 milions d’euros a inversions en Xàtiva fins a l’exercici 2021. Així ho ha deduït l’Ajuntament de Xàtiva de la presentació dels pressupostos de la Generalitat per al 2019.

Als 7’5 milions d’euros compromesos per al Pla Edificant (que es concreten en el nou edifici del CEE Pla de la Mesquita, el nou aulari del Josep de Ribera i les reformes del Attilio Bruschetti i el Teresa Coloma), cal sumar les inversions anunciades per a la construcció del nou Palau de Justícia al convent de Santa Clara (5’8 milions), la construcció de la via verda Xàtiva-Carcaixent (3’8 milions), el nou centre de salut de Xàtiva, que se sumarà al d’Ausiàs March, al consultori de la plaça de la Seu i al centre d’especialitats de l’Espanyoleto, i 233.000 euros per al pagament de les anualitats pendents del Centre Cultural Xàtiva.

Per a l’exercici 2019, ja ha hi consignats 830.000 euros. Aquesta quantitat es distribueix en diferents projectes, com ara els 150.000 € per a la redacció del projecte del nou centre de salut, una infraestructura llargament reivindicada i que finalment vorà la llum per a prestar servei a la zona est de la ciutat. També es consignen 200.000 euros per al projecte del nou edifici del Palau de Justícia que la conselleria del ram construirà en el complexe de l’antic convent de Santa Clara.

Altres inversions incloses al pressupost de l’exercici 2019 són els 87.000 euros per a la redacció del projecte de la via verda Xàtiva-Carcaixent o els 80.000 euros per al projecte del nou col·legi Pla de la Mesquita. A aquestes quantitats, cal sumar els 80.000 euros convinguts amb Turisme Comunitat Valenciana per la promoció turística de la ciutat, en el marc de la iniciativa Territori Borja.

L’alcalde Roger Cerdà ha mostrat la seua satisfacció: “certament, estem tremendament satisfets pel resultat que hem obtingut, com a ciutat, en els pressupostos de la Generalitat Valenciana”. Per al primer edil, “aquestos 17’6 milions d’euros és una de les inversions més importants que ha tingut Xàtiva en els darrers anys per part del govern autonòmic. Hi ha un compromís real en determinats projectes que van a suposar la millora de la qualitat de vida de les persones, ja que són inversions en educació, en patrimoni, en turisme o en medi ambient”.

Cerdà ha fet especial menció a dos projectes, com són “el Palau de Justícia, que va a suposar una inversió de 5’8 milions d’euros, que va a posar en valor l’adquisició del convent de Santa Clara per part de l’Ajuntament, a canviar la imatge i la fisonomia d’una part importantíssima de la ciutat i que va a donar a conèixer una part desconeguda del nostre patrimoni, així com una reivindicació històrica, com és la construcció d’un nou centre de salut en la zona est de la ciutat, que ja per fi veu la llum amb un compromís per part la Conselleria de Sanitat d’invertir 150.000 euros per a la redacció del projecte en l’any 2019”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí