El Pacte Territorial Costera-Canal elabora un Observatori d’Ocupació del Territori

0
2776
Imatge de l'últim ple de la Mancomunitat de la Costera-la Canal.

L’elaboració d’aquest Observatori constitueix una de les línies de treball del projecte experimental ‘Ocupa’t Costera-Canal’ que finalitzarà el setembre vinent.

El Pacte Costera-Canal ha publicat, a través del seu web, l’Observatori d’Ocupació de les comarques de La Costera i La Canal de Navarrés en el període comprés entre gener de 2019 fins a l’actualitat.

La seua missió és posar a la disposició dels decisors polítics, personal tècnic del territori i a la ciutadania en general, dades, informació i coneixement que siguen útils per a analitzar i interpretar la realitat del món laboral i el model productiu de l’economia del territori.

El disseny metodològic d’aquest informe, està específicament diferenciat per cadascun dels municipis que conformen ambdues comarques, mostrant gràfics que exposen l’evolució temporal de la taxa de contractació i desocupació.

Entre les variables que es reflecteixen, l’Observatori plasma els sectors productius -agricultura, construcció, indústria i serveis-, així com l’edat i sexe, a escala autonòmica, provincial i comarcal.

La presidenta de l’entitat, Mª José Tortosa, ha senyalat que “l’observatori és una eina molt útil perquè ràpidament podem veure l’evolució de tot el 2019 i part del 2020 i el grau de contractacions i desocupació que han tingut els diferents sectors de les poblacions i, també, en l’àmbit comarcal». Així mateix, Tortosa afegia que «s’implementaran les noves polítiques d’ocupació que s’han de desenvolupar d’acord amb els resultats per a poder arribar tota la ciutadania”.

Cal destacar que aquest informe té caràcter dinàmic i que s’anirà actualitzant mensualment pel personal tècnic del Pacte.

Recordar que aquest projecte està subvencionat per Labora, emmarcat en les ajudes EMPACE 2019 destinades a fomentar els Acords Territorials en matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local a la Comunitat Valenciana.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí