El pacte PSPV-EUPV per a l’alcaldia de Sagunt espera una incorporació de Compromís en l’últim moment

0
1220
PImatge del ple de Sagunt

En principi esaria tancat un acord en minoria PSPV i EUPV, que únicament podria tombar un altre acord paral·lel d’IP, PP i Ciudadanos

El pas que ha de fer Compromís de l’alcaldia a una segona fila dins del govern municipal de Sagunt no està sent una tasca fàcil. Després de que el PSPV de Darío Moreno guanyara les eleccions locals, les converses per tancar un pacte tripartit amb Compromís i EUPV s’estan allargant fins a l’últim moment i de moment únicament hi hauria un acord amb EUPV, ja que dijous a última hora Compromís es va alçar de la cadira en la taula de negociacions.

Este acord inicial de PSPV i EUPV donaria un total de 9 vots en el ple de dissabte (7 PSPV i 2 EUPV), una majoria que podria ser suficient si no sumen a l’oposició els 5 vots d’Iniciativa Porteña, els 3 del PP i els 2 de Ciudadanos, que arribarien als 10 suports. Però a Compromís també són conscients de que dijous la seua direcció a València, junt amb la socialista, van emetre un comunicat conjunt en el que advertien que si alguna força del botànic no donava suport a una altra i permetia que governara la dreta, els regidors responsables serien expulsats del partit.

Amb tot, Compromís este divendres es tornava a seure a negociar, mentre que les tres mateixes forces que treballen l’acord han de sotmetre a l’aprovació de la seua militància. La situació està apretant-se fins a l’últim moment i fins i tot no es descarta que el govern comence en minoria, com ja va passar amb l’alcaldia de Compromís fa quatre anys, i que després ja va comptar amb la incorporació a l’executiu municipal tant d’EUPV com dels socialistes. Ara la situació seria a la inversa i és Compromís qui ha de decidir si entra en el govern municipal quan ho fa.

Cal recordar que Sagunt passa per ser la ciutat de més població de tota la Comunitat Valenciana que encara no té tancat un acord de govern clar per a este dissabte.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here