El número d’expedients de dependència resolts a Xàtiva augmenta un 573% en la present legislatura

0
1520
Roger Cerdà i Xelo Angulo, en roda de premsa

El termini d’espera per a la valoració d’aquests expedients es redueix un 75%

La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva ha donat a conèixer dades en relació a les polítiques de dependència que ha dut a terme durant la present legislatura, juntament amb la Generalitat Valenciana.

Segons les dades de Benestar Social, actualment existeixen un total de 1292 expedients de dependència en vigor, dels quals ja estan més d’un 60% resolts. En 2015 es resolgueren un total de 41 expedients front als 276 del 2018, un 573% més. Pel que respecta al termini d’entre que es presenta un expedient i es valora ha sigut reduït en un 75%, passant d’un temps d’espera per a la valoració de 2 anys en 2015 fins als 6 mesos en l’actualitat, sent l’objectiu primordial continuant amb aquesta reducció a curt termini.

Respecte als programes duts a terme en la present legislatura en matèria de dependència destaquen ‘Cuidar-se per a cuidar’ enfocat a acompanyar emocionalment a professionals de la dependència del que es van beneficiar 85 persones en 2018, ‘Autoestima’ enfocat com una segona part de ‘Cuidar-se per a cuidar’, i en el que s’han empoderat emocionalment a 70 professionals en 2018, i ‘Mentalis’ dirigit a atendre les necessitats de rehabilitació cognitiva de totes aquelles persones que inicien algun tipus de demència i requereixen d’estimulació per a millorar la seua qualitat de vida, així com per a donar un respir familiar, i del que s’estan beneficiant un total de 20 persones.

També destaca l’augment d’1 a 4 professionals per a atendre als 60 usuaris del SAD (Servei d’Ajuda a Domicili), el transvàs al circuit de dependència del Centre d’Alzheimer, on s’atenen a 35 usuaris, passant d’un finançament de 140.000€ a 371.000€ i incorporant servei de transport, menjador, servei mèdic, psicològic i d’infermeria, i l’ampliació del finançament de 188.650 euros a 269.500 euros del Centre d’Atenció Primerenca on s’ha duplicat l’atenció i on actualment es dóna assistència a 50 menors d’entre 0 i 3 anys.

L’alcalde Roger Cerdà valora com «extremadament positives aquestes dades ja que reflecteixen els fruits d’unes polítiques encaminades a la transformació de la societat i a la prestació d’una màxima atenció als col·lectius més vulnerables». Per la seua banda Xelo Angulo, regidora de Benestar Social, afirma que «tot i què són dades que mostren l’esforç realitzat per l’Ajuntament cap a les persones en dependència, l’objectiu d’agilitzar terminis i millorar l’atenció social és constant». Així mateix, Angulo ha ressaltat «l’esforç que s’està fent per canviar el concepte de Benestar Social, enfocant que aquest siga un lloc on es garantisca la dignitat i drets de la ciutadania de Xàtiva independentment del seu origen, ètnia o condició social».

La coordinació per donar resposta a aquest dret subjectiu i l’esforç i eficiència de l’equip de Benestar Social han sigut reconeguts per la Generalitat Valenciana valorant que Xàtiva és un dels quatre primers municipis en gestió d’expedients de dependència.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí