El nou protocol contra la violència masclista d’Ontinyent vol evitar la doble victimització de les dones

0
1603
Imatge de la reunió que ha tingut lloc a Ontinyent.

Natàlia Enguix remarca el treball realitzat durant la pandèmia per atendre a les dones víctimes amb els serveis d’atenció psicològica, assessorament jurídic i servei d’informació

El nou protocol contra la violència masclista signat per l’Ajuntament d’Ontinyent i la Policia Nacional servirà per evitar la doble victimització de les dones, en concretar-se totes les pautes perquè cada cos policial conega com haurà d’actuar, i evitar el patiment afegint durant el procés d’atenció. És la principal novetat d’un document signat per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Comissari de la Policia Nacional, Agustín Robles del que la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, destacava que “ajudarà a evitar que les dones que denuncien una situació de violència tinguen un patiment afegit en ser ateses”.

La signatura del protocol, que renova, reforça i inclou noves acciones respecte al que es va signar en 2014, va comptar també amb la presència del Comissari de la Policia Local, Juan Serrano, i del regidor de Seguretat, Pepe Gandia qui coincidia amb Enguix en posar en valor la coordinació entre les diverses Forces i Cossos de seguretat amb aquest protocol, que ve a reforçar el treball realitzat durant la pandèmia. Cal recordar que durant el confinament, l’Ajuntament va mantindre actiu el servei d’atenció psicològica, d’assessorament jurídic i d’informació així com la coordinació amb la policia local, policia nacional i guàrdia civil.

Natàlia Enguix destacava la importància d’aquests serveis que s’han prestat durant el confinament “perquè moltes dones han estat vivint durant mesos amb el seu maltractador i era important mantindre aquests serveis en actiu perquè ens necessitaven” i remarcava la coordinació com “clau” en la lluita contra la violència masclista. Per aquesta raó, ja el passat mes de febrer es va constituir la Mesa Interdiscilinar per a l’Atenció a la Violència Masclista. Una acció que se suma al projecte de visibilització de les dones esportistes; els tallers de coeducació desenvolupats en els centres educatius; el desenvolupament del Pla d’Igualtat a l’Ajuntament, o el suport a l’empoderament de dones víctimes de la violència de gènere, entre altres iniciatives impulsades pel Govern d’Ontinyent.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament de Bocairent redueix el deute municipal en 142.500 euros

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here