El nou protocol contra la violència masclista d’Ontinyent vol evitar la doble victimització de les dones

0
1686
Imatge de la reunió que ha tingut lloc a Ontinyent.

Natàlia Enguix remarca el treball realitzat durant la pandèmia per atendre a les dones víctimes amb els serveis d’atenció psicològica, assessorament jurídic i servei d’informació

El nou protocol contra la violència masclista signat per l’Ajuntament d’Ontinyent i la Policia Nacional servirà per evitar la doble victimització de les dones, en concretar-se totes les pautes perquè cada cos policial conega com haurà d’actuar, i evitar el patiment afegint durant el procés d’atenció. És la principal novetat d’un document signat per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Comissari de la Policia Nacional, Agustín Robles del que la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, destacava que “ajudarà a evitar que les dones que denuncien una situació de violència tinguen un patiment afegit en ser ateses”.

La signatura del protocol, que renova, reforça i inclou noves acciones respecte al que es va signar en 2014, va comptar també amb la presència del Comissari de la Policia Local, Juan Serrano, i del regidor de Seguretat, Pepe Gandia qui coincidia amb Enguix en posar en valor la coordinació entre les diverses Forces i Cossos de seguretat amb aquest protocol, que ve a reforçar el treball realitzat durant la pandèmia. Cal recordar que durant el confinament, l’Ajuntament va mantindre actiu el servei d’atenció psicològica, d’assessorament jurídic i d’informació així com la coordinació amb la policia local, policia nacional i guàrdia civil.

Natàlia Enguix destacava la importància d’aquests serveis que s’han prestat durant el confinament “perquè moltes dones han estat vivint durant mesos amb el seu maltractador i era important mantindre aquests serveis en actiu perquè ens necessitaven” i remarcava la coordinació com “clau” en la lluita contra la violència masclista. Per aquesta raó, ja el passat mes de febrer es va constituir la Mesa Interdiscilinar per a l’Atenció a la Violència Masclista. Una acció que se suma al projecte de visibilització de les dones esportistes; els tallers de coeducació desenvolupats en els centres educatius; el desenvolupament del Pla d’Igualtat a l’Ajuntament, o el suport a l’empoderament de dones víctimes de la violència de gènere, entre altres iniciatives impulsades pel Govern d’Ontinyent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here