El nou pont sobre el Camí de la Clariana d’Ontinyent resistiria una DANA com la de setembre

0
883
Imatge d'obres al pont de la Clariana d'Ontinyent

L’Alcalde d’Ontinyent agraeix al Director General d’Agricultura el suport de la Generalitat, que ha invertit més de 1 milió d’euros en espais afectats per la tempesta al terme

El nou pont sobre el Camí de la Clariana d’Ontinyent està preparat per resistir una DANA com la de setembre. Així ho afirmava el Director General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Roger Llanes, en la visita que realitzava esta setmana junt a l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els regidors Joan Sanchis (Territori) i Camins (Manuel Cuesta) a esta infrastructura, les obres de la qual han finalitzat.

Jorge Rodríguez agraïa a Llanes el suport de la Generalitat, que porta invertits més d’1 milió d’euros en espais afectats per la tempesta al terme, com ara els murs i clavegueram de l’entorn del riu Clariano o els camins de la Ponceta, Pont del Rei, de la Puríssima i de La Clariana. Actuacions executades per l’administració autonòmica en coordinació amb l’Ajuntament, “i que no sols són reparacions, sinó obres plantejades des de l’aprenentatge, que milloren les infrastructures adaptant-les al canvi climàtic i a episodis com els viscuts als últims temps”, assenyalava.

En concret, front a l’anterior pont, que feia “efecte embut” i es taponava fàcilment (tenia al voltant de 8 metres d’alt, només tenia 2 ulls amb un llit del riu estret), al nou Pont del camí de La Clariana s’ha baixat l’altura a més de la meitat, perquè al cas de crescudes molt fortes les deixalles passen per dalt i es puguen retirar fàcilment. Igualment, s’ha passat de 2 a més de 20 ulls, el que evita que es taponen tots i puga passar més aigua; i s’ ha fet el llit del riu més ample, reaprofitant les pedres de l’anterior escollera per protegir les noves marges del riu, de manera que el cabdal no es concentrarà tant sobre un punt. A més a més l’amplària del pont s’ha augmentat i ara és de 5 metres, el doble de l’amplària d’un camió o autobús, que és de 2’5 metres.

Roger Llanes destacava que “és una obra prevista per resistir futures avingudes d’aigua i fins i tot una DANA com la de setembte passat, ja que deixa passar l’aigua i una volta finalitza l’episodi queda a punt per poder ser utilitzable ràpidament. Les obres s’han vist afectades per les pluges d’esta passada primavera però ja estan finalitzades a falta d’uns últims detalls, igual que la reparació de les sèquies de la Comunitat de Regants, en les que també hem estat actuant, per tal que aquestos tinguen aigua per a les hortes del terme”, assenyalava.

Una volta finalitzades estes actuacions, l’empresa pública TRAGSA, que està executant les obres, actuarà als dos camins que encara resten pendents de les actuacions previstes: el Camí del Carril-Pont de la Costa (erosions sobre el paviment asfàltic) i el Camí Vell de Xàtiva (erosions de talussos i descalçament de paviment). Cal recordar que a estes actuacions de gran calat s’ha d’afegir altres que s’estan executant en nombrosos camins i espais per part de l’Ajuntament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here