El nou partit de Jorge Rodríguez ‘La Vall d’Albaida Ens Uneix’ aspira a aconseguir el diputat provincial

0
1209
Jorge Rodríguez
Jorge Rodríguez

Les xifres per a aconseguir el diputat s’apunten a 18.000 vots, que podrien ser 12.000 a Ontinyent i 6.000 a la resta de la Vall d’Albaida

Jorge Rodríguez no sols aspira a tornar a ser alcalde d’Ontinyent amb el nou partit independent ‘La Vall d’Albaida Ens Uneix’, sinó que la formació, com el seu nom indic, té vocació comarcal i fins i tot aspiraria a aconseguir el diputat provincial de la Vall d’Albaida, ara en mans del PSPV (Rebeca Torró).

El partit independent va ser registrat per l’entorn de Jorge Rodríguez el passat mes de desembre, concretament Reyes Vila, la germana de Jordi Vila, secretari d’organització del PSPV de la Vall d’Albaida, i apuntaria a que la irrupció de la formació podria suposar un trasvasament de simpatitzants (i vots) de les files socialistes cap al nou partit.

Per a aconseguir el diputat provincial des dels càlculs se centren en que en 2015 l’últim diputat per la comarca de la Vall d’Albaida es va decidir per 18.000 vots, vots que esperen aconseguir entre Ontinyent -amb uns 12.000- i la resta de la comarca -6.000 més-.

Jorge Rodríguez i els seus afins esperen mantindre part de l’estirada que va aconseguir l’alcalde en les passades eleccions municipals , ja que es van aconseguir els 12.079 vots (el 61.98% de la participació) portant al rècord local d’aconseguir 14 dels 21 regidors de l’ajuntament. Aquesta xifra és rellevant especialment si es compara que el mateix dia també es va votar per a les autonòmiques, i el PSPV ací va collir 4.966 vots (25,23%), menys de la meitat i quedant fins i tot per darrere de Compromís.

De repetir-se uns resultats similars als de 2015 es podria repetir un govern progressista, ja que aquest diputat no seria decisiu. Actualment la diputació presidida pel socialista Toni Gaspar compta amb el suport de 9 diputats del PSPV, 6 de Compromís, 1 d’EUPV i 1 de València en Comú, mentre hi ha a l’oposició 12 del PP, 1 de Ciudadanos i 1 no adscrit (ex de Ciudadanos).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here