El nou govern de Xàtiva vol que tots els grups municipals estiguen representats al Consell Esportiu

0
382
Imatge de la trobada al despatx de l'alcalde
Imatge de la trobada al despatx de l’alcalde

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, s’ha entrevistat amb una representació de la Coordinadora de Clubs Esportius encapçalada pel seu president, Enrique Mateu. Durant l’encontre, en què va estar present també el regidor d’Esports Pedro Aldabero, el nou alcalde va elogiar el funcionament de la coordinadora i va manifestar la seua intenció de continuar amb l’actual línia de treball conjunt, respectant els acords existents en quant a número i quantia de subvencions públiques que rep aquesta entitat.

Cerdà va anunciar que vol que tots els grups municipals tinguen una representació en el Consell Esportiu. Amb tal finalitat, en el proper plenari, es demanarà que tots els grups polítics nomenen els seus representants i, en conseqüència, es puga realitzar la modificació pertinent dels estatuts del consell. L’alcalde va insistir en la necessitat que els usuaris de les instal·lacions esportives municipals que no formen part de cap club tinguen veu en el consell, per tal que hi haja un major nivell de participació.

En quant a actuacions concretes en l’àrea d’Esports, Cerdà va informar als membres de la coordinadora que en els pròxims 6 mesos no hi haurà canvis significatius, degut a les limitacions pressupostàries. L’alcalde va senyalar una sèrie de prioritats en matèria d’infraestructures de cara al proper exercici. La primera consisteix en descongestionar els pavellons municipals, habilitant instal·lacions per tal de crear sales d’entrenament i usos auxiliars. També va comentar la necessitat d’abordar una solució per a la qüestió de la piscina coberta. Altra de les prioritats de Cerdà és la posada en marxa d’una via verda entre Xàtiva i la Pobla Llarga, aprofitant l’antic traçat ferroviari.

Per la seua banda, Mateu va destacar la importància de canalitzar la pràctica esportiva a través dels clubs com a forma de vertebrar un important col·lectiu social. Mateu es va mostrar preocupat per l’augment de quotes a què els clubs es veuran abocats com a conseqüència de les darreres reformes legislatives del govern central. En aquest sentit, els representants de la coordinadora demanaren la col·laboració de l’ajuntament per tal que les dificultats econòmiques de les famílies no siguen impediment per a la pràctica esportiva dels més menuts. En resposta, el regidor d’Esports, Pedro Aldabero, va demanar un informe per escrit de la situació a fi d’estudiar possibles solucions.

La Coordinadora de Clubs Esportius aglutina a 33 clubs de Xàtiva. Al voltant de 3.000 persones de la ciutat estan federades en distintes modalitats esportives.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here