El nou Centre Civic de Sant Josep-Poble Nou d’Ontinyent s’ubicarà al Teler

0
1849
Local del Centre Cívic al Teler.

Es preveu que obriga les portes a finals de 2020 o principis de 2021 i la seua ubicació serà provisional fins que es cree el Centre Intergeneracional del Carrer Delme

El nou Centre Cívic de Sant Josep-Poble Nou d’Ontinyent s’ubicarà al Centre Comercial El Teler. L’Ajuntament d’Ontinyent ha adjudicat el lloguer del nou Centre Cívic en un local de prop de 300 m2 del Centre Comercial, que ara serà adaptat per obrir les portes a finals de 2020 o principis de 2021, i que prestarà servei mentre s’ultima la creació del nou Centre Intergeneracional de l’edifici municipal del Carrer Delme.

La regidora Coordinadora de l’àrea de Política per a les Persones, Paula Soler, que visitava el local acompanyada pel regidor de Majors Actius, José Rafael Sanchis, destacava que “es tracta d’una nova aposta del Govern d’Ontinyent per les polítiques socials, ampliat l’atenció als majors davant la demanda que tenen els centres municipals del Llombo i CIM de Sant Rafel”. Un espai on s’oferiran serveis com pilates, gimnàstica passiva, patchword, taller de memòria, Balls de Saló o Servei de Podologia, entre d’altres, i que estarà en funcionament al Centre Comercial “fins que s’obriguen les portes del Centre Intergeneracional de 750 m2 que el Govern d’Ontinyent va a ubicar al bloc de vivendes de propietat municipal dels números 1, 3 i 5 del Carrer del Delme, que requereix d’uns treballs complexos dins de l’estratègia de desenvolupament sostenible (EDUSI) dels fons FEDER que van a dur més temps”, assenyalava.

El local del Centre Comercial on s’obrirà el Centre Cívic actualment és un espai a la primera planta ocupat per dos locals adjacents amb una superfície conjunta de 283’79 m2, que seran unificats eliminant un parament vertical existent. El lloc acompleix les condicions tècniques exigides per a la contractació en quant a les barreres arquitectòniques, localització i condicions dels accessos, entre altres qüestions. José Rafael Sanchis explicava per la seua banda que “és un lloc de fàcil accés que tothom coneix, on moltes de les nostres persones majors tindran més a prop un espai per gaudir del seu temps d’oci i atendre les seues necessitats”.

Junt al concurs públic per al lloguer del Centre Cívic eixia també a licitació el lloguer del primer Espai d’Oci Adolescent d’Ontinyent a la mateixa zona, que igualment serà traslladat posteriorment al Centre Intergeneracional del Carrer Delme. En aquest cas el concurs quedava desert, ja que l’única oferta presentada no donava compliment als requisits tècnics establerts. L’Ajuntament tornarà a traure el concurs de lloguer públic el proper mes de setembre amb unes bases ajustades, iniciant-se una nova tramitació que permeta comptar també amb un espai on oferir aquest servei, que permetrà desenvolupar l’oci i l’activitat d’una franja d’edat que està entre final d’educació primària i ESO.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here