El nou Casal Jove de Sagunt ja ha obert les seues portes

  0
  1798
  Imatge de l'acte inaugural del Casal Jove de Sagunt.

  Divendres passat es va inaugurar el nou espai, cofinançat pel Fons FEDER de la Unió Europea, destinat a la joventut i a la infància de Sagunt situat al carrer José Romeu

  Sagunt ja ha inaugurat el Casal Jove de Sagunt, emplaçat en l’edifici adquirit i remodelat per l’Ajuntament de Sagunt de l’antiga seu de l’ONCE, situat concretament al carrer José Romeu.

  A més de l’acte inaugural, la població més jove ha pogut gaudir de diverses activitats i actes que estaven programats, entre ells, diferents tallers de manga, de Il·luminArte, d’Halloween i un taller titulat Riu Viu jocs gegants. També hi ha hagut jocs infantils i juvenils al carrer, dos contacontes (Hi havia dues vegades… la bella dorment i Els contes de Sedajazz), una performance per les llibertats sexuals realitzada per alumnat de l’IES Clot del Moro, dos concerts dels grups Bateria Baixa i Cactus, la creació d’un mural participatiu i col·laboratiu i videojocs, jocs de taula i futbolí.

  El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha agraït el treball a totes les persones que han col·laborat, d’una manera o un altre, en què el Casal Jove de Sagunt ja siga una realitat i ha explicat que es continuarà treballant perquè el municipi tinga més de dues ubicacions de trobada per a la població més jove: «Hui obrim aquest segon Casal Jove però crec que l’Ajuntament i aquesta ciutat mereixen ser més ambiciosos i hauríem d’aspirar a tindre fins a tres o cuatros casals joves. Evidentment no demà, però considere que la corporació hauria de començar a replantejar-se ja el tindre aqueix tercer centre juvenil».

  «Aquest Casal Jove ens permetrà realitzar més i millors polítiques d’infància i de joventut i, sobretot, els permetrà als xiquets i a les xiquetes tindre un espai propi on aprendre, jugar, divertir-se, on socialitzar i on trobar-se», ha afegit el regidor de Joventut i Infància.

  En l’acte han participat l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro; la regidora responsable de la EDUSI, Natalia Antonino i el director general del Institut Valencià (IVAJ) de la Joventut, Jesús Martí. Tots ells acompanyats per membres de l’Equip de Govern, de la Corporació Municipal i de la ciutadania.

  El nou Casal Jove oferirà els serveis habituals d’aqueix departament en uns espais que compten amb les instal·lacions i equipaments adequats. Algunes de les activitats que es realitzaran seran, entre altres: aules d’estudi, tallers i cursos, reunions, exposicions, representacions de teatre, concerts, cinema fòrum i serveis d’informació i orientació a la joventut, a més dels serveis administratius.

  Per part seua, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat la importància de tindre en compte a la joventut: «Hui és un dia per a pensar en la joventut, en la gent jove i en els xiquets i xiquetes del nostre municipi, que són els que, el dia de demà, han de viure aquest edifici. No són ciutadans del futur, són ciutadans de hui i per això és essencial que les administracions posem els recursos necessaris perquè els puguen gaudir i, també, que siguem administracions permeables, que escoltem, que sapiem portar avant les seues iniciatives, que els animem que interactuen, col·laboren i creen, entre tots i totes, una societat millor».

  L’edifici del nou centre Casal Jove ha sigut rehabilitat, equipat i adequat a les necessitats actuals dels més xicotets i joves, amb l’ajuda del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). L’import de les obres d’aquesta rehabilitació integral de l’edifici ascendeix a la quantitat d’una mica més de 166.000 €, dels quals el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), cofinança el 50%, en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) “Join Sagunt” del Programa Operatiu pluriregional d’España FEDER 2014-2020, i dins de l’objectiu temàtic del programa “Foment de la inclusió social i la lluita contra la pobresa i contra qualsevol mena de discriminació”.

  En aqueix sentit, la regidora delegada de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) Join Sagunt ha manifestat: «Hui és un dia molt especial perquè es realitza la primera inauguració d’una operació EDUSI a la nostra ciutat. I és més especial encara perquè a través d’una actuació secundada i cofinançada per la Unió Europea, pels fons FEDER, la joventut local disposa d’un nou espai en el qual es desenvoluparan les activitats que integren el programa Casal Jove».

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí