El nou alcalde de l’Olleria (PP) s’augmenta el sou un 500% mentre el d’Aielo de Malferit (PSPV) se’l baixa un 12%

0
1126
Juan Ramón Vidal, nou alcalde de l'Olleria (PP)

El nou alcalde de l’Olleria justifica la mesura explicant que tindrà dedicació exclusiva, mentre que el d’Aielo de Malferit se’l baixa perquè tindrà una dedicació del 90%

Després de les proclamacions dels alcaldes que van tindre lloc a mitjans del mes de juny, durant aquest mes s’estan aprovant les organitzacions dels governs municipals així com els salaris que es cobraran.

Entre estes remuneracions han hagut en diversos casos increments, alguns de molt destacats com el ja explicat del nou alcalde de Montaverner, José Boluda (PP) que es va duplicar el seu salari. Però també han hagut altres exemples amb xifres més extremes com és el cas de l’alcalde de l’Olleria, Ramón Vidal (PP) qui s’ha incremantat la seua remuneració en un 500% respecte al seu antecessor.

Segons avançava el diari Levante-EMV el nou alcalde de l’Olleria tindrà una dedicació completa i exclusiva a l’ajuntament amb un sou de 42.000 euros anuals bruts, front a l’anterior alcalde de Julià Engo (Compromís) que amb una dedicació parcial i reduïda tenia una percepció d’uns 7.200 euros a l’any.

Juan Rafael Espí (PSPV)

D’una altra banda s’ha donat l’exemple contrari a Aielo de Malferit. En nou batlle, Juan Rafael Espí (PSPV) s’ha rebaixat el salari en un 12% respecte al se predecessor, José Luis Juan Pinter (PP), la qual cosa suposa un sou de 36.000 euros front als 41.000 que cobrava l’anterior alcalde. Espí explicava la seua decisió apuntant que tindrà una dedicació del 90% i que volia que el seu sou fora proporcional, així cal destacar que en el ple va manifestar que el màxim legal per a un alcalde d’una població com Aielo de Malferit el màxim que es podia cobrar eren 40.000 euros i que es rebaixava el 10% que no li dedicarà, però Espí va ser corregit per Pinter, qui li va puntualitzar que és de 41.000 euros, per la qual cosa la reducció arriba al 12%. El nou alcalde socialista justificava la mesura afirmant que des de fa 30 anys treballa a una empresa i que el seu lloc el deixarà gradualment per la qual cosa es reserva un 10% del temps legal; amb tot afegia que el seu salari serà similar al d’un professor d’institut.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí