El Museu Internacional de Titelles d’Albaida aconsegueix la ‘Q’ de Qualitat Turística

0
2411
Albaida mostra les dues distincions 'Q' de les seues dependències turístiques.

Amb aquest reconeixement el MITA se situa entre els 10 primers museus espanyols en rebre aquest reconeixement, al costat d’entitats com els museus Thyssen-Bornemisza, Guggenheim de Bilbao o l’Arqueològic d’Alacant

El Muaeu Internacional de Titella d’Albaida (MITA) ha aconseguit el reconeixement ‘Q’ de Qualitat Turística acomplint les normes UNE 302002:2018 de Museus. A més a més la localitat també ha aconseguit recuperar la mateixa ‘Q’ per a la seua oficina de turisme en mase a la UNE-ISO 14785:2015 per a Oficines d’Informació Turística.

Des de l’Ajuntament d’Albaida es feliciten d’ambdós reconeixements afirmant que és «molt important per al treball que s’ha estat realitzant durant molt de temps per part del departament de Turisme». Com explica l’alcalde d’Albaida, Josep Albert, “l’obtenció de la Q de Qualitat reflecteix l’impuls que la ciutat vol donar a aquest sector, i més en un moment com aquest on ha estat tan tocat, i de ben cert que es veurà reflectit en comerços i serveis d’Albaida” al mateix temps que “posiciona el MITA al costat de museus de renom com els Thyssen-Bornemisza, Guggenheim de Bilbao o l’Arqueològic d’Alacant (MARQ) que també l’han obtinguda recentment”.

Per la seua banda el regidor de Promoció de la Cultura i el Patrimoni, Josep Manuel Juan, ha reconegut “el gran esforç que han fet des del departament de Turisme Júlia Rodríguez, Javier Cuenca, així com Lara Beneyto, que recentment ha acabat el programa pel qual treballava en el departament, que s’han dedicat en cor i ànima fins a l’últim moment per a aconseguir les dues Q de Qualitat Turística, posant a punt les instal·lacions i donant una acollida impecable a les persones que ens visiten”.

El fet de l’obtenció de la Q de Qualitat Turística per al MITA suposa estar entre els 10 primers museus a tot l’Estat Espanyol en obtenir-la, i a acomplir les exigents mesures establertes per la UNE 302002:2018 de Museus amb una nota de 9.5 sobre 10.

El departament de Turisme i el Museu han comptat amb una subvenció de la Generalitat Valenciana d’Ajuda a les Entitats Locals per a l’Any 2020 Dirigides a la Millora i Competitivitat dels Recursos i Destinacions Turístiques de la Comunitat Valenciana, així com amb l’assessorament des de 2018 del Projecte de Pilotatge de la Norma de Qualitat en Museus de la Generalitat Valenciana. Això s’ha vist plasmat en la nova web de Turisme i del MITA, el personal dels departaments han redactat tots els procediments i manuals del sistema i han creat diferents registres, així com, s’han instal·lat càmeres de seguretat i millores per a la sostenibilitat mediambiental com la il·luminació LED.

La directora del MITA, Júlia Rodríguez, ha declarat que “volem que Albaida siga un referent com destinació turística de l’interior de la Comunitat Valenciana i aquesta certificació ens indica que anem pel bon camí» al mateix temps que “estem molt contents perquè ha sigut un treball molt dur. Continuarem en aquesta línia per a demostrar a tot el món que tenim el millor Museu de Titelles i que s’ha convertit en tot un referent mundial».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí