El Monestir de Santa Maria de la Valldigna acull el III Encontre de Gastronomia Monàstica del 30 de setembre al 14 d’octubre


0
1071

El Monestir de Santa Maria de la Valldigna acull, per tercer any consecutiu, l’Encontre de Gastronomia Monàstica, un esdeveniment que any rere any convoca centenars d’amants del gastroturisme i de la història del Monestir i el seu entorn privilegiat.

Al llarg de tres caps de setmana, Simat de la Valldigna viatjarà a través dels sentits a l’època medieval per reviure i apropar a tots els visitants els aromes i sons que fa segles va presenciar el Reial Monestir.

La regidora de Turisme, Marga Palomares, ha destacat «la bona acollida de l’encontre en les edicions anteriors», tant per part dels visitants com dels comerços locals, ja que «es fomenta la seua col·laboració al programa d’activitats». A més a més, ha animat a participar en aquestes jornades als veïns de Simat, dels pobles propers i a tots els que vulguen «perquè Simat és un poble acollidor que vol donar a conéixer la seua riquesa patrimonial, cultural i, en aquest cas, gastronòmica».

Programa d’activitats

La inauguració de l’Encontre tindrà lloc aquest diumenge a les 10.45 hores i seguidament hi haurà una visita guiada teatralitzada anomenada ‘Ora et labora’ al Monestir. A les 12 del migdia, Enocata i Forn Pastisseria Castillo seran els encarregats de proveir el necessari per al tast de licor i vi dolç harmonitzat amb dolços tradicionals de la Valldigna.

Ja en octubre, el dissabte dia 6 d’onze del matí a una del migdia hi haurà una visita sensorial, ‘Les aromes del Monestir’, que guiarà els visitants a través dels sentits per oferir-los una experiència única. Per altra banda, el diumenge a les onze hi haurà altra visita guiada al monestir i a les dotze un tast de cerveses monàstiques al refectori del cenobi organitzat per La Boutique de la Cervesa.

El taller d’enquadernació artesanal, de la mà de La Seiscuatro, tindrà lloc el divendres 12 de 10 a 14 h mentre que la vesprada del dissabte 13 comptarà amb altra visita teatralitzada acompanyada de música medieval i un sopar monàstic, amb un preu de 20 euros, a càrrec del catering Casablanca i amb la col·laboració del cap de cuina i formador gastronòmic, Javier Blasco.

Per últim, el diumenge 14, i com a cloenda de l’encontre, hi haurà una última visita teatralitzada a les 11 h i un tast de vins monàstics amb maridatge de tapes casolanes a les 12 del migdia organitzat per Enocata i Bar Ca Ramonet.

L’Encontre, que ja s’ha consolidat al municipi, compta amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Valldigna i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, així com del Patronat Provincial de Turisme de València.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here