El Monestir de la Valldigna acollirà el Centre Internacional de Música Medieval

0
1481

El Centre Internacional de Música Medieval La Valldigna (CIMM), centre capdavanter a la Comunitat Valenciana i Espanya, es crea amb l’objectiu principal de ser una referència en la interpretació de les músiques medievals, investigació, reconstrucció dels instruments que amb ella s’acompanyava i estudi dels còdexs manuscrits existents per la qual cosa s’estableix una trobada mensual en què etnomusicòlogues, acadèmics i músics de prestigi internacional, impartiran un curs de 10 hores i oferiran un concert.

El centre està ubicat al complex del Monestir de la Valldigna i es constitueix sota els auspicis de la Conselleria de Cultura i la Mancomunitat de la Valldigna, integrada per les localitats de Barx, Benifairó i Simat.

La seva activitat fonamentalment pràctica, està orientada als diferents repertoris que s’aniran desgranant i en els quals desenvoluparem la memòria auditiva, el treball de concentració, l’expressió artística i la recuperació d’un patrimoni musical que és la base de tots els estils musicals posteriors. Les trobades previstes podran realitzar-se sense tenir estudis previs de música ja que la forma de transmissió serà la usada durant l’Edat Mitjana, de manera essencialment oral, amb el suport de la lectura de les fonts originals.

Els cursos estan indicats a estudiants de conservatori, estudiants de musicologia, filologies, art, història, etc.; professors de música, mestres, músics professionals de qualsevol estil, membres de corals amateur o professionals, aficionats o simpatitzants i curiosos d’aquestes sonoritats i músiques. Es valorarà la creació d’un grup infantil, depenent del nombre d’assistents i les edats d’aquests.

Els concerts seran d’accès gratuït.

A més, L’almàssera de l’CIMM albergarà una de les col·leccions més importants d’Europa d’instruments medievals que serà visitable, amb les mostres més importants d’instruments musicals reconstruïts a partir de la iconografia medieval a la Comunitat Valenciana.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here