El ministre de Foment preveu que les obres de l’AVE a Xàtiva acaben en 2020

0
916
Estació del tren de Xàtiva

El valencià José Luis Ábalos preveu que les obres de l’AVE La Encina-Xàtiva acaben en 2020 i culpa al govern del PP de que no es puguen finalitzar abans

Xàtiva tindrà la seua connexió de tren AVE en 2020. Al menys així ho ha anunciat el ministre de Foment, José Luis Ábalos, quan ha explicat que el Govern preveu avançar la fi de les obres del tren AVE entre La Encina i Xàtiva (en la línia Alacant-València) a abans que concloga 2020.

L’anuncia l’ha realitzat en un desdejuni informatiu organitzat per la Cadena Ser a Alacant, al que ha acudit el president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig. Allí ha sigut preguntat per aquest tram del Corredor Mediterrani que queda pendent per a unir per AVE les ciutats d’Alacant i València, i ha dit que els retards d’aquesta obra no és qüestió de diners, ja que es van pressupostar més de 290 milions d’euros, sinó dels terminis reals d’execució.

Segons Ábalos, “no hi ha forma humana” d’escurçar massa els terminis, sobretot després que l’anterior Govern, del PP, retardara “any i mig” els tràmits, concretament la transferència d’actius d’Adif a l’alta velocitat, la qual cosa va aprovar el Consell de Ministres el febrer passat .A causa d’aquests retards, no es podrà acabar l’obra fins a “finals de 2020, que ja és escurçar”, i una vegada que concloga l’obra física s’han d’iniciar els procediments previs a l’engegada, com en matèria de seguretat, en dotació de maquinària i del material rodante.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here