El Ministeri i Adif firmen el conveni per millorar el tram de la línia Xàtiva-Alcoi que permetrà omplir l’embassament de Bellús

0
2085
El conveni es va signar a l'Ajuntament d'Alfarrasí.

La inversió supera els 9 milions d’euros i permetrà “eliminar un dels punts negres de la línia”, però es preveu que s’allargue fins el 2025

La millora de la línia fèrria Xàtiva-Alcoi suma un pas més amb la signatura del conveni entre el Ministeri de Transició ecològica i Repte demogràfic i l’Administrador d’infraestructura ferroviàries (ADIF) per a “promoure l’execució de les obres de millora del drenatge transversal de l’em-bassament de Bellús”. D’aquesta forma, ambdues parts de l’Administració de l’Estat es comprometen a aportar 9.024.469,99 euros per a la intervenció en un tram de 750 metres.

Segons explica el PSPV de la Vall d’Albaida en un comunicat, la ratificació del document celebrada a principis de juny i la posterior publicació en el Butlletí oficial de l’Estat (BOE) dissabte passat, 25 de juny, “suposen un pas més en uns treballs essencials per a eliminar un dels punts negres de la línia”, segons el secretari general comarcal, Fede Vidal. La materialització “no serà tan ràpida com ens agradaria” perquè s’allargarà fins el 2025 “perquè primer s’ha de destinar més de mig milió d’euros per a la redac-ció del projecte”, però “sens dubte, des del BOE és des d’on es palesen en pri-mer terme les polítiques dels governs responsables i compromesos amb el màxim benestar de la ciutadania”, com apunta Vidal.

L’actuació solucionarà un doble problema del pas del tren per l’embassament de Bellús com són la limitació d’emplenament d’aigua i el perill en episodis d’avingudes. Per a d’això, el traçat actual s’adaptarà lleugerament amb la cons-trucció de dos nous viaductes, un dels quals permetrà, a més, eliminar un pas a nivell; igualment, es desmuntaran i es demoliran les obres de drenatge actuals i els terraplens.

Per a Fede Vidal, aquest “compromís ferm” del govern de Pedro Sánchez “ens encamina a millorar dos infraestructures claus per a la Vall d’Albaida com són la línia Xàtiva-Alcoi i l’embassament de Bellús”. De fet, la intervenció dels principals càrrecs comarcals en la Generalitat Valenciana com Rebeca Torró, con-sellera de Política territorial, Obres públiques i Mobilitat, o Jeannette Segarra, di-rectora general de l’Agenda valenciana antidespoblament (AVANT), i de l’execu-tiva socialista amb Fede Vidal al front davant la Confederació hidrogràfica del Xú-quer i ADIF “ha estat clau per a aconseguir aquesta inversió”. De fet, ambdues institucions “acceleraren el treball conjunt” arran de la reunió celebrada a l’Ajun-tament d’Alfarrasí l’any passat “on van poder palpar la inquietud de la Vall d’Al-baida per l’estat de la via i del pantà”, com rememoren fonts socialistes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí