El Ministeri d’Igualtat confirma com a cas de violència masclista l’assassinat d’una dona a Alzira

0
1512
Imatge de la casa en la qual es va trobar el cadàver de la dona.

La dona de 52 anys va ser trobada amb signes de violència el passat 7 de juny i és la vint-i-dosena víctima mortal en el que va de 2022

El Ministeri d’Igualtat ha elevat aquest dimecres a 22 el nombre de víctimes mortals de la violència de gènere, després de confirmar que l’assassinat d’una dona de 52 anysa Alzira, el passat 7 de juny, respon a aquesta motivació.

El departament que dirigeix Irene Montero, a través de la Delegació de Govern contra la Violència de Gènere, ha confirmat també que la víctima no tenia fills menors d’edat i que no existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

Aquesta dona assassinada a Alzira es converteix, també, en la víctima mortal número 1.152 de la violència masclista en les estadístiques que es venen recopilant des de 2003.

Després d’aquesta confirmació, tant la ministra com la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, han expressat la seua “més absoluta condemna i rebuig a aquest assassinat masclista” i han traslladat tot el seu suport a familiars i amistats de la víctima.

A més, ambdues han demanat “tots els esforços des de les institucions, administracions i el conjunt de la societat per a arribar a temps i evitar més morts”.

Per part seua, la nova delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, presidirà aquest dijous el minut de silenci que es guardarà davant la seu de la Delegació de Govern per aquest cas, el primer en la Comunitat Valenciana en 2022.

El Ministeri d’Igualtat, per mitjà de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, ha recordat, per part seua, que el telèfon 016, les consultes en línia a través de l’email 016- nline@igualdad.gob.es i el canal del WhatsApp en el número 600.00.00.16, funcionen amb normalitat les 24 hores, tots els dies de la setmana.

Tal com han explicat, en el 016 es pot demanar assessorament sobre els recursos disponibles i els drets de les víctimes de violència de gènere, així com assessorament jurídic de 08.00 a 22.00 hores tots els dies de la setmana, amb atenció en 52 idiomes i un servei adaptat a possibles situacions de discapacitat.

De la mateixa manera, ha recordat que davant una situació d’emergència es pot telefonar al 112 o als telèfons d’emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i que, en cas que això no siga possible, es pot utilitzar l’aplicació ALERTCOPS, des de la qual s’enviarà un senyal d’alerta a la policia amb geolocalització.

“Aquests mitjans d’assistència poden ser activats per la víctima i també per qualsevol persona que conega o sospite d’un cas de violència de gènere. És un deure de tota la societat”, conclou el Ministeri.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí