El Ministeri declara la Setmana Santa de Gandia com a Festa d’Interès Turístic Nacional

0
5447
Gandia
Setmana Santa Gandia.

La Secretaria d’Estat de Turisme ha declarat la Setmana Santa de Gandia com a Festa d’Interès Turístic Nacional, un títol honorífic que s’atorga a festes o esdeveniments de valors culturals i tradició popular amb indubtable atractiu turístic.

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha notificat a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, aquesta declaració, i al seu torn, Morant li ho ha comunicat a la presidenta de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, María José Martí.

La màxima autoritat municipal ha rebut amb una “enorme alegria” aquest títol que, segons Morant, “ve a confirmar les polítiques del govern municipal en matèria turística que aposten per la cultura”. El ministeri, a través d’aquesta distinció, “reconeix un producte turístic associat a la cultura”.

El fet que la Setmana Santa de Gandia haja sigut catalogada com a Festa d’Interès Turístic Nacional, “no sols suposa el reconeixement que a la Setmana Santa li correspon, amb una participació d’uns 4.000 confrares, sinó que també ens omplirà d’oportunitats com a ciutat”, ha subratllat l’alcaldessa. Morant, per tot això, va felicitar ahir tant a la Setmana Santa com a la ciutat de Gandia.

L’ajuntament de Gandia va remetre fa uns mesos l’expedient de petició a Turisme Comunitat Valenciana perquè el valoraren i també al Ministeri d’Indústria i Turisme, una valoració que ara ha sigut estimada.

Amb la declaració de la Setmana Santa de Gandia com a Festa d’Interès Turístic Nacional, la Comunitat Valenciana suma ja 20 festejos reconeguts amb aquesta denominació honorífica atorgada a festes o esdeveniments que se celebren a Espanya i que ofereixen interès real des del punt de vista turístic.

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha destacat “la labor desenvolupada per la localitat de Gandia i el seu Ajuntament per a situar a aquest important esdeveniment entre els més destacats de la Comunitat”. Així mateix ha subratllat “el compromís del Govern per a promocionar i donar a conèixer les festes d’aquesta autonomia”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Jacinta Rubia serà la candidata a l'Alcaldia per Compromís per Xeraco

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here