El Ministeri de l’Interior situa Ontinyent com la ciutat valenciana amb menys nivell de delictes


0
545
Junta de seguretat d'Ontinyent

Les dades replegades per les forces i cossos de seguretat constaten que els robatoris amb força en domicilis i establiments ha baixat un 18’5% a l’últim any

El Balanç de Criminalitat del Ministeri de l’Interior corresponent al tercer trimestre de l’any ha situat Ontinyent com la ciutat amb menys infraccions penals (delictes i faltes) de tota la Comunitat Valenciana. En total, segons les dades del Ministeri sobre els municipis de més de 30.000 habitats entre els mesos de gener a setembre, Ontinyent ha registrat 646 infraccions penals, per davant de Petrer (668), La Vall d’Uixò (761), Mislata (863) i Villena (962), com a úniques localitats d’aquest tipus per baix de les 1.000 infraccions penals.

D’entre els diferents indicadors que es repleguen en aquest balanç publicat esta setmana, que segueix les recomanacions de l’Oficina Estadística de la Unió Europea (Eurostat), destaca com a tipus d’infracció més freqüent els robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions, una xifra que en el balanç interanual es redueix a Ontinyent en un 18’5% (de 135 a 110 casos).

El regidor de Seguretat, Josep Gandia, ha vinculat estes xifres a l’entrada en funcionament dels nous elements de vigilància incorporats, que inclouen els nous drons municipals amb què es compta des de juny i el sistema de cameres instal·lades entre març i juny, que ja compta amb un total de 16 punts de control. Gandia destacava “el gran esforç realitzat des que vam posar en marxa el Pla de Xoc de Seguretat al disseminat, que va entrar en ple rendiment al mes de març i que va tenir reforços a l’equipament 100% operatius des de juny. Les dades del primer semestre van ser bones, i l’ampliació amb les del tercer trimestre de l’any sabíem que anaven a ser també bones perquè teníem un bon indicatiu, com és que per primera volta en molts anys durant la Setmana Gran de Festes no es va consumar cap robatori al disseminat, i només un al casc urbà”, assenyalava.

El regidor ha agraït la col·laboració ciutadana “que s’ha mostrat novament importantíssima” i ha destacat també el treball “conjunt i coordinat” de les forces de seguretat per seguir avançant en la lluita contra els robatoris al terme.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here