El ministeri de l’Interior rebrà la petició d’Ontinyent de canviar la zonificació del disseminat per millorar la seguretat

0
1454
Imatge de la Junta de Seguretat celebrada a Ontinyent

El subdelegat del Govern atén la petició de Jorge Rodríguez i anuncia el reforç dels efectius a la ciutat amb 12 nous agents de Policia Nacional durant els mesos d’estiu

La subdelegació del Govern a la Comunitat Valenciana demanarà al Ministeri de l’Interior un canvi de zonificació per reforçar la vigilància al disseminat d’Ontinyent. Així es confirmava hui a la reunió de la Junta Local de Seguretat que tenia lloc hui a l’Ajuntament, a la qual el Subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, José Vicente Herrera, acudia convidat per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per a reunir-se amb la regidora de Seguretat, Tudi Guillem; així com amb representants de Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica i Policia Local, per tal d’analitzar la situació de la seguretat al terme.

Herrera feia una valoració “molt positiva” de la reunió, explicant que va rebre la cridada de l’alcalde “preocupat per l’increment dels robatoris, especialment a l’extrarradi del municipi. Hem analitzat les dades i anem a fer noves passes per resoldre el problema”, anunciava. Així, el subdelegat confirmava l’increment dels controls policials, el reforç a la ciutat amb 12 agents de Policia Nacional durant els mesos d’estiu, i el trasllat al Ministeri de l’Interior de la petició d’un canvi a la zonificació que permeta als efectius Guàrdia Civil i Policia Nacional ampliar la seua àrea de cobertura en diversos municipis afectats per esta problemàtica, entre ells Ontinyent. Esta petició anirà precedida de l’elaboració dels preceptius informes des de la subdelegació, per al seu posterior trasllat a Madrid.

Jorge Rodríguez tenia paraules d’agraïment “per a la sensibilitat mostrada pel subdelegat amb les nostres demandes. Comptar amb 12 agents mes de Policia Nacional suposarà un reforç molt important de la vigilància durant els mesos d’estiu, i traslladar al Ministeri la petició del canvi a la zonificació suposa atendre una reivindicació històrica per fer possible que, per exemple, la Policia Nacional puga actuar al disseminat, actualment competència exclusiva de la Guàrdia Civil”.

A la reunió també s’incidia en la importància de seguir augmentant la coordinació entre les diferents Forces i Cossos de Seguretat, anunciant-se la realització de controls conjunts que permeten ampliar la quantitat i efectivitat dels dispositius.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí