El Mestre Rodrigo, nexe d’unió l’agermanament de les seues ciutats simbòliques: Sagunt i Aranjuez

0
871
Escultura d'homenatge a Joaquín Rodrigo a Sagunt

L’Ajuntament de Sagunt va aprovar en el passat ple ordinari d’abril el protocol d’agermanament entre les dos ciutats per incrementar l’intercanvi cultural i institucional

El passat dimarts, 30 d’abril de 2019, l’Ajuntament de Sagunt va aprovar en sessió plenària el protocol d’agermanament entre Sagunt i la ciutat madrilenya d’Aranjuez amb els vots a favor de tota la Corporació Municipal amb l’única abstenció d’Iniciativa Porteña. Este punt va ser defensat per la delegada d’Agermanament, Natalia Antonino. Per altra banda, el passat mes de març l’Ajuntament d’Aranjuez ja va aprovar este agermanament i ara únicament és necessari que els alcaldes de les dos ciutats firmen el document.

Amb este agermanament els municipis d’Aranjuez i Sagunt pretenen incrementar el desenvolupament mutu fundat en l’intercanvi cultural i institucional, per promoure l’entesa i l’amistat entre els pobles i els seus habitants. Es tracta d’establir i regular els contactes oficials i de posar en marxa actuacions comunes com intercanvis escolars o tècnics; programes comuns de cooperació i desenvolupament; intervencions d’àmbit social, econòmic, cultural, esportiu o veïnal.

Els municipis de Sagunt i Aranjuez, mantenen des de fa quatre anys, un protocol d’amistat que es va signar a Aranjuez el 4 de setembre de 2016 i a Sagunt el 21 de novembre de 2015. El protocol d’amistat és una figura protocol·lària que forma part del Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament d’Aranjuez i que va ser assumida per l’Ajuntament de Sagunt en la seua totalitat.

Arran de la mort el 6 de juliol de 1999, del compositor saguntí Joaquín Rodrigo Vidre, i Marqués dels Jardins d’Aranjuez, grups de veïns de Sagunt han estat assistint a un seguit d’actes, trobades i intercanvis que han propiciat una estreta relació d’amistat entre la ciutat de Sagunt i Aranjuez.

En una de les visites dels veïns a la localitat madrilenya acompanyats per l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i l’alcaldessa d’Aranjuez, Cristina Moreno, tots dos van coincidir a formalitzar els especials llaços d’amistat i trobada que, a través dels seus veïns i de la figura de Joaquín Rodrigo, s’han anat establint amb els anys entre les dos ciutats.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí