El mercat i el bus urbà tornen amb restriccions a Ontinyent amb l’inici de la fase 2 de desconfinament

0
213
S'han controlat els accessos del mercat d'Ontinyent

El mercat torna després de 12 setmanes sense celebrar-se, mentre el bus urbà ho fa amb el 50% de les places disponibles i amb ús obligatori de mascareta

Dotze setmanes després de la seua última edició, el mercat de dilluns d’Ontinyent tornava a obrir les portes aquest dilluns amb una nova ubicació provisional. La Plaça de la Coronació donava pas al recinte Firal, entre les avingudes Benicadell i Manuel Sanchis Guarner, el que permet distribuir adequadament els espais entre les més de 80 parades participants i respectar els límits d’aforament que determina el Govern d’Espanya.

Centenars de persones accedien de manera ordenada al llarg del matí a aquest nou emplaçament a l’aire lliure, tancat i delimitat amb una entrada i eixida diferenciats, on voluntariat de Protecció Civil ha col·laborat amb la Policia en el control d’accés i d’ús de les mascaretes, així com oferint gel hidroalcohòlic a totes aquelles persones que han vollgut accedir al mercat al seu horari habitual, de 8:00 a 14:00 hores.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, destacava que l’acollida al nou emplaçament “ha estat bona, tant per part dels comerciants com pel veïnat, que ha pogut tornar a gaudir del mercat de manera adaptada als actuals requeriments”. El mercat es mantindrà en aquest nou emplaçament mentre les autoritats sanitàries continuent demanant el compliment d’estes mesures de seguretat i higiene per a aquest tipus d’activitats.

Bus urbà d’Ontinyent

Bus urbà

També ha tornat a presetar servei el bus urbà de manera adaptada a la Fase 2 del desconfinament. El bus, que manté la gratuïtat instaurada el passat 1 de gener per l’Ajuntament per tal d’afavorir una mobilitat urbana sostenible, recupera també els seus horaris i punts de pas habituals, amb eixida del primer bus a les 8:00 hores i l’arribada de l’últim a les 20:00 hores, amb pausa de 14:00 a 16:00 hores i 26 parades als diferents barris, a més del servei de pujada i baixada a l’estació de tren.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament d'Ontinyent autoritza el retorn dels veïns de Cantereria a les seues cases despres d'haver sigut desallotjats

La regidora de transport, Inma Ibàñez, explicava que per tal de respectar les indicacions del Govern d’Espanya i amb l’interès de potenciar un ús segur del transport públic, la capacitat d’ocupació dels dos vehicles que completen els trajectes es limita al 50%, de manera que en un podran anar 12 persones assegudes i altres tantes plantades, i en l’altre 5 assegudes i altres 5 plantades. De la mateixa manera, és obligat l’ús de mascareta per accedir als vehicles, on es compta amb dispensadors de gel hidroalcohòlic per a les persones ocupants, i que son desinfectats després de cada trajecte.

Ibáñez feia una crida a la ciutadania “a fer ús del transport públic, però sempre de manera responsable i respectuosa amb les normes de convivència que ara hem d’acomplir totes i tots per seguir avançant i mantenint les dades positives que hem vingut registrant fins ara a la nostra ciutat”, destacava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here