El medieval “Cant de la Sibil·la” d’Ontinyent estrena veu solista

0
1925
Imatge d'una escena de la representació del 'Cant de la Sibil·la' a Ontinyent.

Eva Mateu substituirà a Consol Rico i s’unirà a Laura Valls i Cecília Blanquer en la interpretació del cant medieval en l’Esglèsia de Santa Maria

L’Església de Santa María d’Ontinyent acollirà el proper diumenge la representació del Cant de la Sibil·la, el tradicional cant religiós medieval que versa entorn del judici final, i que des de la seua recuperació en l’any 2000 té lloc cada 22 de desembre a la ciutat. Es tracta d’un esdeveniment organitzat pel grup de música antiga Menestrils, el Grup de Danses i la Colla de Campaners, amb el suport de la parròquia de Santa Maria i el patrocini de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, i que es realitza en esta data per la celebració de l’advent, (temps litúrgic que precedeix el Nadal) tema que també pren el seu especial protagonisme al cant.

Enguany es comptarà amb la novetat d’una nova veu solista en el paper de sibil·la, Eva Mateu, qui substituirà a Consol Rico, i s’unirà a les intèrprets Laura Valls i Cecília Blanquer. Mateu, de 25 anys i formada en cant clàssic a Barcelona, és professora de cant en l’escola de música Ad Libitum i col·labora amb la coral de Caixa Ontinyent. El regidor de Cultura, Álex Borrell, animava a la ciutadania “a assistir diumenge a l’Esglèsia de Santa Maria i gaudir d’aquesta cita única al nostre calendari cultural”.

A l’igual que als últims anys, l’aforament a l’acte estarà limitat a les 600 persones que poden estar assegudes, per tal d’evitar problemes per a la representació i riscos per a la seguretat derivats de la massificació de l’acte. La representació, que tindrà lloc a partir de les 20:30 hores del proper diumenge s’acompanyarà una volta més de la interpretació dins de l’església de la “Dansa de la Mort” a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent.

Totes dues representacions, juntament amb les interpretacions de “les Campanes de la Sibil·la” i la “Marxa Processional”, conformen L’espectacle medieval que amb la col·laboració del Nou Orfeó, l’Agrupació Coral Llorens Barber d’Aielo de Malferit, l’Agrupació Musical d’Ontinyent, la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent

i els grup “La Colla” i “El Regall”, sent en total prop de 80 les persones que participaran a l’espectacle. La direcció musical estarà a càrrec de Francesc Tortosa, la direcció escenogràfica i tècnica de la Colla de Campaners d’Ontinyent, i la interpretació de la Dansa de la Mort la durà a terme Miquel Calabuig, amb Cristina Mollà com a organista.

Cal recordar que el passat divendres tenia lloc altra novetat vinculada al Cant de la Sibil·la, com va estar la presentació a la Sala de Premsa del Teatre Echegaray del llibre “El Cant de la Sibil·la d’Ontinyent», un extens volum de 260 pàgines editat amb la col·laboració de l’Ajuntament i textos de la Colla de Campaners d’Ontinyent i el Grup de Música Antiga Menestrils, que pot ser adquirit a la Casa de Cultura al preu de 6 euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí