El Lluís Alcanyís és el primer hosptial valencià amb història clínica electrònica a Urgències

0
780
Hospital Xàtiva
El servei podrà evitar errors d'interpretació d'historial

L’Hosptal Lluís Alcanyís de Xàtiva és el primer hospital del País Valencià que té completament implantada la història clínica electrònica al servei d’Urgències, segons s’ha informat des de la Conselleria de Sanitat. El passat 15 d’octubre es va començar a utilitzar el full d’infermeria informatitzat que complementa la digitalització de l’historial clínic dels pacients que han passat per diferents fases: primer es va instaurar el triatge, l’alta mèdica, va continuar amb la visualització de les analítiques i les radiografies, i ara se li suma el ful d’infermeria.

En este full d’infermeria es plasma la pauta de medicació, les intervencions de la infermeria, les constants del pacient o altres observacions que el personar infermer vullga anotar.

Concha Oliver, supervisora d’infermeria del servei d’Urgències, ha explicat que amb la informatització del full d’infermeria «tots guanyem» perquè, segons ha concretat Oliver, «per tots els professionals amb esta informatització no hi ha possibilitat d’interpretar dades erròniament». Per una altra banda assegura que «s’incrementen els nivells de qualitat assistencial perquè la informació flueix fàcilment entre els agents sanitaris, agilitzant el diagnòstic i tractament del pacient, i sobre tot s’incrementa la seguretat clínica del pacient endisminuir la possibilitat d’errors de transmissió de la informació».

Finalment la responsable d’Urgències manifesta que «en este servei apostem per la modernitat i la informatització per millorar la qualitat i l’atenció al pacient», que ha afegit que «al registrar-se automàticament l’hora i el professional que intervenen en l’atenció sanitària, es permet un ràpida recuperació de dades i la visualització d’episodis anteriors, una cosa que és fonamental per establir un diagnòstic adequaten un servei com el d’Urgències en el que els temps són tan importants».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí