El linx ibèric pot tornar a les muntanyes de la Vall d’Albaida

0
533
Exemplar de linx ibèric
Exemplar de linx ibèric

El linx ibèric (Lynx pardinus) podria tornar a les muntanyes de la Vall d’Albaida, i ho podria fer gràcies a la plaga de conills que pateixen la comarca. Aquesta és la intenció del projecte que engega la Universitat CEU Cardenal Herrera i la Federació d’Escoles Agràries de la Comunitat Valenciana en la qual col·laboraran per a recuperar el linx ibèric, reintroduint exemplars en paratges del País Valencià, on es trobava abans del segle XIX.

Jesús Cardells, professor de Veterinària de la CEU-UCH i coordinador del projecte ‘Selecció i millora de l’hàbitat darrere de la futura reintroducció del linx ibèric a la Comunitat Valenciana’ ha destacat que l’objectiu és localitzar una o diverses àrees valencianes amb potencial suficient, per a realitzar en elles accions de millora de l’hàbitat, fonamentalment de foment de les poblacions de conill, que permeta complir amb els requisits establits per l’entitat Iberlince, per a la futura cessió d’exemplars de linx ibèric en honor del seu alliberament en aquestes zones.

El linx ibèric poblava la península fins a meitat del segle XIX, quan va començar el seu declivi. Entre 2001 i 2004 es va determinar que les úniques poblacions del felino se situaven en Doñana i en Serra Bruna oriental. En 2002 se li va considerar el felí més amenaçat del món. La seua situació ha millorat lleugerament però encara està en perill d’extinció. El linx és un fèlid de mitja grandària, que s’alimenta quasi exclusivament del conill silvestre, la seua dependència d’aquest animal és tal que on les poblacions de conill són baixes, no pot subsistir.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here