El jutjat obri el judici oral a Jorge Rodríguez i els altres 14 acusats en el ‘cas Alqueria’

0
859
Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent.

Fiscalia també ha demanat 8 anys de presó per a l’alcalde d’Ontinyent i 20 d’inhabilitació per a càrrec públic

El Jutjat d’Instrucció 9 de València ha acordat l’obertura del judici oral a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els altres 14 acusats dins del conegut com ‘cas Alqueria’.

En el judici s’aborda la presumpta simulació de contractes d’alta direcció en l’empresa pública Divalterra quan Rodríguez era el president de la Diputació de València, per tal de beneficiar a membres i simpatitzants de PSPV i Compromís.

La resolució, notificada aquest dimarts a les parts, assenyala a l’Audiència de València com a òrgan competent per a l’enjudiciament i la fallada d’aquesta causa i dóna deu dies a les defenses perquè formulen els seus escrits de conclusions.

Així mateix, requereix a huit dels acusats perquè presenten fiances per imports que van des dels 8.227 als més de 194.000 euros, a fi d’assegurar el pagament de posibiles responsabilitats civils,i determina la responsabilitat solidària dels altres set respecte a part d’aqueixes sumes.

Fiscalia demana 8 anys de presó per Rodríguez

D’una altra banda la Fiscalia Anticorrupció sol·licita 8 anys de presó per a Rodríguez, la mateixa que se sol·licita per a Marcos Benavent, el ‘ionki dels diners’, com a peça clau del ‘cas Taula’. També 8 anys es demana per al seu cap de gabinet Ricard Gallego, per a l’assessor Manuel Reguart,per a l’ex gerent José Ramón Tíller i l’ex cogerent Agustina Brines. El Ministeri Fiscal també demana 20 anys d’inhabilitació absoluta per a ocupació o càrrec públic, inclòs l’assessorament econòmic i jurídic durant sis anys.

El fiscal sosté que els antics càrrecs de la Diputació van contractar set alts directius, membres del PSPV i de Compromís, sabent que incomplien els principis de publicitat, mèrit, transparència i capacitat. «L’única motivació en la seua contractació és l’adscripció o vinculació dels contractats als dos partits polítics que governen en la Diputació», defensa Anticorrupció en el seu escrit d’acusació.

Per al set directius contractats, la Fiscalia sol·licita sis anys de presó i 12 d’inhabilitació com a autors d’un presumpte delicte de falsedat en document oficial comesa per particular i cooperadors necessaris de la malversació. Jorge Cuerda, secretari i lletrat assessor del Consell d’Administració de Divalterra, i Xavier Simó, ex cogerent, s’enfronten a una petició d pena per part de la Fiscalia de sis anys de presó i 20 d’inhabilitació pels presumptes delictes de falsedat en document oficial comesa per funcionari, malversació i prevaricació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here