El jutjat d’Ontinyent encarregat dels casos de violència de gènere es trasllada provisionalment

0
704
Gabriela Bravo, Jorge Rodríguez i Jaime Peris, durant la reunió

La consellera i l’alcalde s’han reunit per a estudiar els detalls del trasllat a executar al juny i que resoldrà els problemes d’espai de les actuals instal·lacions

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha informat aquest dilluns a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, del trasllat del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d’aquest partit judicial a una noves instal·lacions més dignes que les que ocupa en l’actualitat. Serà un trasllat provisional, mentre s’estudien les diferents possibilitats per a proporcionar als òrgans del partit judicial d’Ontinyent unes instal·lacions més modernes i adequades.

Així, el Jutjat n.3, que assumeix els casos relacionats amb la violència de gènere, compartirà espai en la seua nova ubicació amb l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte. Tant el jutjat com l’oficina se situaran en dos baixos simètrics de 130 metres quadrats cadascun situats en els nombres 4 i 6 de l’avinguda Conde de Torrefiel, amb el que la nova instal·lació judicial comptarà amb una superfície total de 260 metres quadrats.

Atès que el més urgent és el trasllat del jutjat, els treballs d’adequació d’un d’aquests locals ja estan conclosos mancant els últims retocs, així com l’adquisició del mobiliari i la instal·lació dels sistemes informàtics, la qual cosa permetrà escometre el trasllat el pròxim mes de juny. A continuació es procedirà a la reforma de l’altre baix, que serà el que albergarà l’Oficina d’Assistència a les Víctimes.

Segons ha explicat la consellera Bravo a l’alcalde, tant l’òrgan judicial com l’oficina “disposaran d’instal·lacions amables, segures i accessibles, especialment pensades per a les víctimes, tant les de violència de gènere com les que hagen tingut la mala fortuna de patir un delicte d’altra classe i que acudisquen a la xarxa pública de la Generalitat per a ajudar-los”. Bravo ha assenyalat que amb aquesta decisió “se solucionen els problemes d’espai i habitabilitat que tenia en l’actualitat el jutjat, situat en el Palau de Justícia del carrer Fernando Alcina”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Mancomunitat de la Vall d'Albaida compleix l'acord amb la concessionària signat després de la crisi del fem

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodíguez, ha valorat positivament l’anunci de la Consellera sobre un trasllat “que era imprescindible per a atendre amb major dignitat a les persones usuàries d’aquest jutjat. És una demostració que a la Conselleria i a l’Ajuntament els preocupen les víctimes d’aquestes agressions, donant resposta amb una instal·lació molt necessària”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here