El jutge mostra reticències a cridar a declarar com a testimonis a Orengo i altres polítics en el cas Alqueria

0
1729
José Manuel Orengo, en la seua època de diputat provincial

El jutge sí que ha denegat la declaració de Vicente Boquera, secretari del consell d’administració de Divalterra

El jutge instructor del cas Alqueria que investiga a Jorge Rodríguez i altres col·laboradors en un presumpte cas de malversació i altres delictes es mostra reticent a cridar a declarar com a testimonis a diversos dirigents polítics de PSPV i Compromís.

Així ha demanat a la defensa de Rodríguez i altres acusats les raons per les quals s’ha demanat que presten testimoni Jose Manuel Orengo, Concha Andres, Pablo Seguí, Maria
Josep Amigó, Emili Altur, Josep Bort i Xavi Rius.

D’esta forma les defenses demanaven prendre testimoni als principals negociadors del pacte a la Diputació de València, negociació en la que es va abordar la gestió de l’antiga Imelsa, que havia provocat l’obertura del cas Taula. Va haver-hi qui va voler tancar-la en un primer moment, encara que després es va imposar la tesi de mantindre-la en funcionament canviant-la de nom per Divalterra.

Però a més a més el jutge ha denegat la declaració de Vicente Boquera, secretari del consell d’administració de Divalterra «per constar ja la seua declaració en autos». Tampoc s’accepta el testimoni d’Adrián Serrano i de Carlos Alfonso Mellado per la ratificació dels informes pericials «per resultar esta prova supèrflua per les investigacions, donat que ja consten en la mateixa, a més de ser coneguts i admesos en el seu moment per les parts personades en el procediment».

No obstant la resolució judicial no és ferma i cap interposar recurs de reforma davant del jutjat en un termini de tres dies, recurs que les defenses ja han dit que presentaran.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí