El jutge imputa a cinc funcionaris de Xàtiva per desviar fons de contractistes públics per a l’Olímpic de Rus


0
5705
Alfonso Rus, amb una bufanda de l’Olímpic de Xàtiva
Alfonso Rus, amb una bufanda de l’Olímpic de Xàtiva

També s’ha imputat a l’exdiputat del PP i exalcalde de Massamagrell per la facturació falsa de l’empresa Imelsa que també hauria finançat al Olímpic

El jutge que investiga el presumpte finançament irregular del Olímpic de Xàtiva en l’època en la qual Alfonso Rus era el seu president -alhora que alcalde de la ciutat i president de la Diputació de València-, ha citat a declarar com investigats a cinc funcionaris de l’Ajuntament de Xàtiva en època de Rus, dels quals quatre romanen en el consistori xativí.

Es tracta d’Eduardo Balaguer, sotssecretari de l’Ajuntament de Xàtiva i que va exercir durant bona part del mandat de Rus com a titular i va arribar fins a mitjan passada legislatura; Antonio Vela, arquitecte municipal; José Vera, biòleg municipal; Juan Boluda, responsable de l’àrea d’urbanisme; i Eloy Pedrón, arquitecte tècnic que exercia d’interí i que actualment ja no treballa a l’ajuntament de Xàtiva.

A més també han sigut cridats a declarar com investigats Emilio Llopis, excap de gabinet de Rus en la Diputació i exalcalde de la veïna localitat del Genovés; i Jaime José Úbeda, considerat el testaferro de Marcos Benavent, el ‘ionki dels diners’, i que suposadament era administrador únic de diverses societats utilitzades per a blanquar diners dins del cas ‘Taula’.

Tots ells han sigut imputats per les possibles irregularitats en aportacions dineràries a l’Olímpic per diferents empreses adjudicatàries de contractes a l’Ajuntament de Xàtiva. Per això també s’ha cridat a declarar com a testimonis a persones que, segons l’informe policial, van intervindre en el lliurament de diners al club de Rus: Carlos Turró Homades (CLEOP), María del Carmen Juan Juárez (Franjuán Obras Públicas S.L.), José Ramón Gallego Martínez (Llanera urbanismo SLU), José Vicente Guerola Ureña (Asfaltos Guerola SAU), Juan José Fernández González (Acciona Infraestructuras S.A.), i Juan Antonio Carpintero López y Julio Ramírez Dorado (Inditec).

Entre els imputats el sotssecretari Eduardo Balaguer es va veure esguitat també en el cas Taula per un enregistrament del ‘ionki dels diners’ en la qual presunamente negociava comissions amb el seu germà, Guillermo Balaguer per la construcció d’una residència de la tercera edat, i apuntava que Eduardo també negociava amb Rus.

D’altra banda l’arquitecte municipal Antonio Vela també va ser investigat per presumpta prevaricació en la causa de l’adjudicació de les obres de la reforma de la plaça de bous de Xàtiva, encara que finalment va ser absolt per «falta de proves». A més Vela va ser suspés de sou i de feina per tres anys per incomplir a exclusivitat del seu càrrec com a funcionari i realitzar activitats privades sense autorització municipal.

Facturació falsa d’Imelsa

La investigació té una altra vessant que consistiria en la investigació d’una presumpta facturació falsa a l’entitat pública Imelsa, l’anterior empresa pública de la Diputació de València -hui Divalterra- de la qual era gerent Benavent. Aquesta part consistiria en un desviament de 60.000 euros que havia de destinar-se a una intervenció en l’enllumenat de la localitat de Llutxent, però que mai es va realitzar i que hauria anat a parar a les arques del Olímpic.

En aquesta part se cita com investigats a Miguel Bailach, conseller de Imelsa, alcalde de Massamagrell amb el PP i diputat provincial en temps dels fets; José Balanzá Giner (MEYDIS), Benjamín Caro Picón (Gestión Gráfica 2000 S.L.) Eduardo Granell Torres (Soluciones Césped Artificial y Multiservicios Catalá SL).

Personació de l’ajuntament

Des de l’Ajuntament de Xàtiva l’actual alcalde, Roger Cerdà (PSPV) ha informat que el consistori es personarà en la causa. Així assenyala que l’ajuntament «no va contra ningú, només en defensa dels ciutadans i per a rescabalar el possible perjudici de les arques públiques municipals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here