El jutge del cas Imelsa investigarà la presumpta malversació que hauria fet Rus per finançar l’Olímpic de Xàtiva

0
1159
Alfonso Rus, amb una bufanda de l’Olímpic de Xàtiva
Alfonso Rus, amb una bufanda de l’Olímpic de Xàtiva

El jutjat d’Instrucció n.9 s’ha inhibit en favor del n.18 després de que Anticorrupció indicara  que els mateixos fets que investigava ja s’esmenten «de forma més extensa» en el segon tribunal

El jutjat d’Instrucció n.18 de València, el que dirigeix el ‘cas Imelsa’ que té a l’exalcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, com un dels principals implicats, investigarà el possible cas de malversació de cabals públics que hauria fet el propi Rus per suposadament finançar l’Olímpic de Xàtiva, club que presidia ell mateix.

Este canvi de jutjat es produeix després que el d’Instrucció n.9 haja acordat inhibir-se en favor del primer sobre la suposada estafa comesa en un pla de renovació de l’enllumenat de Llutxent que no s’hauria executat. El jutjat que s’ha inhibit ha pres la decisió en ser informat per la Fiscalia Anticorrupció que els mateixos fets que investigava ja s’esmenten «de forma més extensa» en un dels nombrosos procediments que se segueixen en Instrucció 18 sobre la suposada malversació de fons de l’empresa pública Imelsa, actualment Divalterra, participada al 100% per la Diputació de València.

En l’acte d’inhibició s’indica que els supòsits fets delictius que s’atribueixen a l’expresident de la Diputació Alfonso Rus i altres empresaris «van més enllà» de l’estafa i falsedat detectats inicialment i vénen a indicar que el «fals finançament» de l’enllumenat de Llutxent va servir per a finançar il·legalment al club esportiu que durant 14 anys va presidir Rus.

Tot això, suposadament, «per indicació del propi Rus», per la qual cosa es conclou que la seua participació en els fets podria ser constitutiva de delictes continuats de malversació.

La investigació d’Instrucció 9 es va iniciar amb anterioritat al conegut com a cas Imelsa, que investiga el Jutjat d’Instrucció número 18, si bé s’emmarca en la suposada trama corrupta que va desviar fons públics de la corporació provincial.

Aquest assumpte, el desviament de més de 60.000 euros d’un projecte per a la renovació de l’enllumenat de Llutxent, va ser denunciat inicialment per la Diputació de València, que el seu llavors president, Alfonso Rus, i qui responsabilitzava al llavors gerent de Imelsa i autodenominat «yonki dels diners», Marcos Benavent, i un altre empresari d’haver-se quedat els diners.

No obstant això, després de la declaració de Benavent davant el jutge instructor, el passat 7 de maig, la participació de Rus va passar de querellant a investigat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí