El I Congrés d’Ambaixades oferirà representacions d’espectacles de tot el món a Ontinyent

3
980
Moreska de Korkula
Es representarà la'Moreska de Korkula' de Croàcia

La Plaça Major d’Ontinyent serà testimoni de representacions vinculades a la disputa entre els exèrcits de la mitja lluna i la creu dins els actes inclosos en l’aplec del I Congrés Internacional d’Ambaixades i Ambaixadors que se celebrarà en la segona quinzena de juliol del 2010. Així es podran veure espectacles com ‘la Moreska de Korkula’ que es representa a Dalmàcia (Croàcia), la ‘Danza de Moros y Cristianos El Español’ que es fa a l’Aldea Lo de Bran (Guatemala), o la ‘Festa da Bugiada e da Mouriscada’ de Valongo (Portugal).

La programació d’este esdeveniment internacional es va presentar divendres passat a la seu de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontinyent al qual van assistir representants de diferents localitats on té lloc la festa morocristina així com el president de la UNDEF, Francisco López o el Director General de Turisme d’Interior, Agustín Grau. El Secretari General del Congrés, Juan Antonio Alcaraz, va explicar que l’objectiu primari d’este primer congrés és «trobar i fer que es troben totes eixes persones que formen la comunitat mundial morocristiana» i va apuntar que esta festa és «un element aglutinador, que és comú a les més de 1.200 poblacions, repartides en trenta països de tot el món, que abarquen quatre continents».

Per a este congrés internacional s’han confirmat les assistències ja de poblacions de Catalunya, Aragó, Euskadi, Galícia, Andalusia, Balears i Canàries, i també a nivell internacional de Brasil, Guatemala, Mèxic, Nicaragua, Perú, República Dominicana, Croacia, França i Portugal; a banda de les més nombroses que són les valencianes.

A banda de les representacions internacionals també hi haurà d’altres més properes en els propis dies del congrés i també en jornades prèvies com són el dissabte 3 de juliol la ‘Embajada Mora Infantil’ d’Almansa (Albacete), la ‘Conversió del Moro Infantil’ de Villena (Alt Vinalopó), el ‘Rescat de les cent donzelles’ de Vila-Seca (Tarragonès) i Bagà (Berguedà); per al dissabte 10 de juliol es farà ‘L’Ambaixada de les Tomaques’, ‘Evolucions de la Cavalleria Ministerial’ i ‘Evolucions de la Filada Baqueteros’ tots tres de Cocentaina (el Comtat).

Per a la inauguració del congrés del dia 15 de juliol es representarà les ‘Relaciones de Alfarnate’ (Màlaga); divendres 16 es farà la ‘Disputa de un moro y un cristiano’ de Laz (Ourense) i la ‘Moreska de Korkula’ de Dalmàcia (Croàcia); el dissabte 17 tindrà lloc la ‘Danza de la Tenerías’ de Saragossa i la ‘Danza de Moros y Cristianos El Español’ de l’Aldea Lo de Bran (Guatemala); per finalitzar el diumenge 18 es podrà contemplar l’espectacle de la ‘Festa da Bugiada e da Mouriscada’ de Valongo (Portugal).

El Congrés servirà per fer ponències i explicar les festes i variants que es realitzen a cada zona del planeta seguides dels seus col·loquis i debats per finalment confeccionar conclusions conjutes. Estes es dividiran així en les Ambaixades a Amèrica, les Ambaixades a Europa (excepte Espanya) i les Ambaixades a Espanya que es dividiran alhora en les variants valenciana, la galega i ‘El Rescat de les cent donzelles’. En finalitzar totes les sessions l’últim dia tindrà lloc un dinar de germanor dels assistents.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí